/ Nieuws

Anderson met superfinish naar halve finales

Champions League of Darts

23-9-2018 18:13

Gary Anderson staat opnieuw bij de beste vier van de Champions League of Darts. De verliezend finalist van vorig jaar moest winnen van Michael van Gerwen om de volgende ronde te behalen. Met een 160-finish in de eerste leg liet Anderson gelijk zijn gretigheid zien. De Schot pakte een 8-3 voorsprong en had zelfs nog even uitzicht op de koppositie in de poule. Maar in het vervolg van de wedstrijd ging de scherpte eraf bij ‘The Flying Scotsman’. Van Gerwen kwam helemaal terug tot 9-9 en kreeg zelfs matchdarts om Anderson uit het toernooi te gooien. De Nederlander miste echter, waarna Anderson via een ultieme 140-finish alsnog de zege over de streep trok: 10-9.

Door de overwinning van Anderson blijft Daryl Gurney met lege handen achter. De Noord-Ier begon het toernooi met een zege op Anderson en wist vanmiddag ook van Dave Chisnall te winnen (10-7). Echter was zijn legsalto een stuk minder dan die van zijn Schotse poulegenoot, waardoor Gurney met twee overwinningen alsnog buiten de boot valt.

In de andere poule ging de strijd om een ticket voor de halve finales tussen Peter Wright en Rob Cross. Beiden verloren gisteren van Mensur Suljovic, maar wonnen van Simon Whitlock. Het was uiteindelijk de Schot die het meest bij de les was. Hij won de eerste vijf legs van de wedstrijd en dat legde de basis voor een ruime overwinning. Cross pakte nog wel drie legs, maar Wright gaat met een gemiddelde van bijna 102 en een 10-3 zege door naar de laatste vier.

Suljovic was al door naar de volgende ronde, terwijl Whitlock wist dat zijn toernooi er na de middagsessie zou opzitten. De Australiër kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar met name op de dubbels liet de voormalig Europees kampioen aan het begin van de wedstrijd de nodige kansen liggen. Tegenstander Suljovic wist wél met de kansen om te gaan en gooide tien van de veertien dubbels raak. Hij boekte daarmee een 10-1 overwinning en maakt nog kans om voor het tweede jaar op rij de titel te pakken.

 

PaddyPower Champions League of Darts – Dag 2 middagsessie

Poule A
Daryl Gurney 10-7 Dave Chisnall
Michael van Gerwen 9-10 Gary Anderson

Poule B
Peter Wright 10-3 Rob Cross
Mensur Suljovic 10-1 Simon Whitlock

Programma halve finales
Mensur Suljovic v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Peter Wright

Door: Michel Mulders  

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken