/ Nieuws

Anderson wint Champions League of Darts in Schotse finale

Champions League of Darts

23-9-2018 22:52

Gary Anderson was in de finale van de Champions League of Darts een klasse beter dan zijn Landgenoot Peter Wright. In een first to 11 legs liet Anderson zien dat hij op de goede weg is met zijn voorbereiding voor het WK Darts 2019. 

In de halve finale was het Peter Wright die zijn handen vol had aan Michael van Gerwen. ‘Mighty Mike’ begon zijn wedstrijd sterk en kwam al snel op een 5-2 voorsprong. Vanaf dat moment zette 'Snakebite’ zijn tanden in de wedstrijd. Vooral door een hoog finishpercentage knokte Wright zich terug tot 5-5. De daaropvolgende legs ontliepen de spelers elkaar nauwelijks. Het waren uiteindelijk de dubbels van Wright die hem de winst van 9-11 opleverde. 

‘Snakebite’ nam het in de finale op tegen zijn landgenoot Gary Anderson die zich op zijn beurt met overtuigende cijfers voor de finale plaatste. In de halve finale won de Schot zijn partij met 4-11 van Mensur Suljovic. In het begin van de wedstrijd waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bij een stand van 2-2 schakelde Anderson naar een hogere versnelling die Suljovic niet kon bijhouden. Anderson meldde eerder op de dag nog steeds last te hebben van rugproblemen, maar tijdens de partij tegen de Oostenrijker was hier weinig van te merken. 

Anderson klasse apart in de finale

Anderson liet zijn beste spel zien in de eerste Schotste finale ooit op televisie. Zowel scorend als finishend was Anderson de beste van de twee. Van de eerste zeven legs gingen er maar liefst zes naar ‘The Flying Scotsman’. In het tweede deel van de wedstrijd had Anderson meer moeite om zijn superieure lijn door te trekken. Met een aantal mindere legs dreigde Wright zelfs weer terug te in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk kwam ‘Snakebite’ er niet meer aan te pas. Na een stand van 4-7 pakte Anderson vier legs op rij en eindigde de wedstrijd bovendien met een 10-darter.

Met zijn 4-11 overwinning op Wright volgt Gary Anderson Mensur Suljovic op als nieuwe winnaar van de Champions League of Darts. Vorig jaar was de Schot ook al dicht bij een eindoverwinning maar verloor toen in de finale van de Oostenrijker.

UITSLAGEN
Halve finale
Mensur Suljovic 4-11 Gary Anderson
Michael van Gerwen 9-11 Peter Wright

Finale
Peter Wright 4-11 Gary Anderson

Door: Colin Noteboren

 

 

 

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken