/ Nieuws

Anderson wint Champions League of Darts in Schotse finale

Champions League of Darts

23-9-2018 22:52

Gary Anderson was in de finale van de Champions League of Darts een klasse beter dan zijn Landgenoot Peter Wright. In een first to 11 legs liet Anderson zien dat hij op de goede weg is met zijn voorbereiding voor het WK Darts 2019. 

In de halve finale was het Peter Wright die zijn handen vol had aan Michael van Gerwen. ‘Mighty Mike’ begon zijn wedstrijd sterk en kwam al snel op een 5-2 voorsprong. Vanaf dat moment zette 'Snakebite’ zijn tanden in de wedstrijd. Vooral door een hoog finishpercentage knokte Wright zich terug tot 5-5. De daaropvolgende legs ontliepen de spelers elkaar nauwelijks. Het waren uiteindelijk de dubbels van Wright die hem de winst van 9-11 opleverde. 

‘Snakebite’ nam het in de finale op tegen zijn landgenoot Gary Anderson die zich op zijn beurt met overtuigende cijfers voor de finale plaatste. In de halve finale won de Schot zijn partij met 4-11 van Mensur Suljovic. In het begin van de wedstrijd waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bij een stand van 2-2 schakelde Anderson naar een hogere versnelling die Suljovic niet kon bijhouden. Anderson meldde eerder op de dag nog steeds last te hebben van rugproblemen, maar tijdens de partij tegen de Oostenrijker was hier weinig van te merken. 

Anderson klasse apart in de finale

Anderson liet zijn beste spel zien in de eerste Schotste finale ooit op televisie. Zowel scorend als finishend was Anderson de beste van de twee. Van de eerste zeven legs gingen er maar liefst zes naar ‘The Flying Scotsman’. In het tweede deel van de wedstrijd had Anderson meer moeite om zijn superieure lijn door te trekken. Met een aantal mindere legs dreigde Wright zelfs weer terug te in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk kwam ‘Snakebite’ er niet meer aan te pas. Na een stand van 4-7 pakte Anderson vier legs op rij en eindigde de wedstrijd bovendien met een 10-darter.

Met zijn 4-11 overwinning op Wright volgt Gary Anderson Mensur Suljovic op als nieuwe winnaar van de Champions League of Darts. Vorig jaar was de Schot ook al dicht bij een eindoverwinning maar verloor toen in de finale van de Oostenrijker.

UITSLAGEN
Halve finale
Mensur Suljovic 4-11 Gary Anderson
Michael van Gerwen 9-11 Peter Wright

Finale
Peter Wright 4-11 Gary Anderson

Door: Colin Noteboren

 

 

 

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken