/ Nieuws

De Zwaan als eerste verder

World Grand Prix

30-9-2018 20:35

Jeffrey de Zwaan is de eerste speler die zich wist te plaatsen voor de tweede ronde van de World Grand Prix. De halve finalist van de World Matchplay had weinig met Kim Huybrechts: 2-0.

In de eerste set kwam Huybrechts nog wel op een 1-0 voorsprong, maar in de derde leg miste de Belg negen pijlen om de leg te openen. De Zwaan profiteerde ervan, brak zijn tegenstander en pakte een leg later (mede door zijn vierde 180-er) de eerste set met 3-1.

In de tweede set kwam De Zwaan niet in de problemen. Hij behield twee keer zijn eigen leg, waarna hij in de vierde leg zijn tweede matchdart op de dubbel zestien raak gooide voor een prima 2-0 overwinning in sets. In de tweede ronde speelt hij tegen de winnaar van de partij tussen Gary Anderson en Jonny Clayton.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken