/ Nieuws

Meulenkamp vecht zich langs Cullen

World Grand Prix

30-9-2018 21:17

Ook Ron Meulenkamp is erin geslaagd om zijn eerste wedstrijd tijdens de World Grand Prix te winnen. Tegen Joe Cullen leek hij de zege uit handen te geven, maar uiteindelijk won hij de beslissende set: 2-1.

De eerste set werd door Cullen begonnen, maar een 130-finish Meulenkamp direct op een break voorsprong. In de tweede leg miste Cullen acht openingsdubbels en in de derde leg faalde hij zes maal op de finishdubbels. Meulenkamp profiteerde en pakte de set met 3-0.

In de tweede set kreeg Meulenkamp drie legs op rij de kans om de leg te winnen, maar telkens faalde hij op de dubbels. Cullen werd wat scherper op zijn dubbels en schreef de set met 3-0 op zijn naam. Nadat de Engelsman op een 1-0 voorsprong kwam in de derde set, leek het initiatief bij ‘The Rockstar’ te liggen. Maar drie missers op de dubbels in de derde leg brachten zijn tegenstander ineens op één leg van de zege. Meulenkamp kreeg een handvol matchdarts en haalde de wedstrijd uiteindelijk met een finish van 20 ook binnen. Dinsdag speelt hij in de tweede ronde tegen Daryl Gurney of John Henderson.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken