/ Nieuws

Gouden finish redt Barney

World Grand Prix

30-9-2018 22:13

Raymond van Barneveld is goed begonnen in Dublin. De Nederlander leek na een sterke start op zijn gemak naar de volgende ronde te gaan, maar had in het vervolg nog alle moeite met Ricky Evans: 2-1.

Met name de openingsdubbels waren in de eerste set dramatisch van Evans. Hij miste in vier legs twintig dubbels om de leg te openen. Dit gaf Van Barneveld direct een boost om de eerste set naar zich toe te trekken. Via een 96-finish ging de set met 3-1 naar ‘Barney’.

In de eerste leg van de tweede set miste Van Barneveld zes pijlen om zijn eigen leg te behouden. Evans profiteerde en begon steeds beter en sneller te gooien. De Engelsman ging als een wervelwind over het podium en pakte de tweede set met 3-1.

Nadat Evans in de derde set ook op 1-0 kwam leek het erop dat hij Van Barneveld aan het wankelen bracht. In de tweede leg miste ‘Rapid Ricky’ de dubbel zestien voor een 143-finish, waarna Van Barneveld een geweldige 164-finish gooide om toch nog zijn eigen leg te behouden. Het bleek de beslissende tik in de wedstrijd te zijn. De twee daaropvolgende legs gingen ook naar de Nederlander, waardoor de tweevoudig finalist dinsdag in actie mag komen tegen Dave Chisnall of Max Hopp.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken