/ Nieuws

Wattimena zet King met gemak opzij

World Grand Prix

01-10-2018 20:39

Ook Jermaine Wattimena mag zich later in de week nogmaals gaan melden aan de oche in Dublin. Ondanks vrij wisselvallig spel won de Nederlander eenvoudig en liet hij zijn opponent Mervyn King kansloos.

Wattimena deed meteen goede zaken. De Nederlander brak Mervyn King direct en pakte de eerste set vrij comfortabel omdat de Engelsman in de derde leg pas met zijn tiende pijl de openingsdubbel vond.

Dat King uit een ander vaatje moest tappen in de tweede set bewees zijn gemiddelde. De Engelsman sloot het eerste bedrijf namelijk af met een gemiddelde van slechts 71 punten. Wattimena leek de wedstrijd in de tas te hebben, maar omdat de Nederlander negen darts miste op de dubbel, kon King langszij komen en breaken. ‘The Machine Gun’ hertelde dit direct door sterk openingswerk en door de diverse gemiste dubbels van de Engelsman. Uiteindelijk gooide Wattimena de wedstrijd in de vierde leg van de tweede set in het slot door zijn tweede wedstrijdpijl raak te gooien.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken