/ Nieuws

Price te sterk voor Noppert

World Grand Prix

01-10-2018 21:51

Danny Noppert is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van de World Grand Prix. De Nederlander verloor met 2-0 van Gerwyn Price.

Beide heren miste in het begin van de wedstrijd een handje vol pijlen om te openen. Het was Price die hier het beste mee om wist te gaan. De man uit Wales miste een 106-finish in de vierde leg, maar sloeg een beurt later wel toe om met 3-1 de eerste set te pakken.

Voor Danny Noppert was het zaak om zijn eigen set te houden. De man uit Friesland profiteerde van diverse gemiste dubbels van Price en snoepte de Welshman de eerste leg af. Noppert kreeg zelfs de kans om Price te breaken, maar pijlen op de dubbel miste doel. In de vierde leg sloeg de Nederlander wel toe. Via ‘Shanghai achttien’ kwam Noppert 2-1 voor. Price counterde deze 108 finish van de Nederlander door 112 uit te gooien.

De vijfde leg van de derde set was dus cruciaal voor de wedstrijd. Price greep dit ook aan. De Nederlander vond geen dubbel met zijn eerste beurt, Price opende met 160. Noppert kwam terug in de leg door 120 en 177 te gooien om ook zo het initiatief terug te pakken. Helaas voor Noppert waren vier darts voor de set niet aan hem besteed. Price sloeg toe met zijn tweede wedstrijdpijl en plaatste zich zodoende voor de tweede ronde.

Door deze nederlaag is Danny Noppert de enige Nederlander die niet de tweede ronde van de World Grand Prix weet te bereiken.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken