/ Nieuws

Beaton stunt wederom tegen Cross

World Grand Prix

02-10-2018 00:42

Beaton schoot uit de startblokken met een 160 score en trok zo de eerste leg tegen darts in naar zich toe. ‘The Bronzed Adonis’ miste vervolgens drie pijlen voor de set, maar sloeg uiteindelijk met zijn vierde toe. In de tweede set had Beaton geen kind aan de slecht spelende Cross. Gedragen door het publiek pakte de voormalig Lakeside winnaar met 3-0 de set en dus de wedstrijd.

Ook James Wilson zorgde voor een verrassing. De Engelsman kwam met 1-0 in sets achter tegen de finalist van vorig jaar Simon Whitlock, maar wist zich te herpakken in het restant van de wedstrijd. Wilson gunde de Australiër in de tweede en derde set slechts één leg. In de Tweede ronde neemt Wilson het op tegen Adrian Lewis die van Michael Smith won.

‘Bulley Boy’ pakte de eerste leg, maar Adrian Lewis herstelde zich en pakte drie legs op rij om zo toch nog zijn eigen set te houden. In de tweede set hielden beide spelers hun eigen legs. In de beslissende leg vond Lewis geen dubbel in de eerste beurt waardoor Smith weg was en vrij eenvoudig de set op zijn naam kon schrijven. In de derde set leek een decider de beslissing te gaan brengen. Echter was het Michael Smith die drie pijlen op dubbel twaalf miste waardoor Lewis langszij kon komen en via dubbel zestien in de vierde leg van de derde set de wedstrijd pakte.

Ian White zette Josh Payne opzij. Een degelijke ‘Diamond’ leek vrij eenvoudig met de winst er vandoor te gaan. Echter gooide zeven gemiste wedstrijdpijlen roet in het eten. De achtste was wel raak en hierdoor mag White het in de tweede ronde opnemen tegen Mensur Suljovic. De halve finalist van vorig jaar rekende af met James Wade.

Peter Wright leverde een klasse wedstrijd af in de eerste ronde. De nummer twee van de wereld kende geen medelijden met Steve West en gunde de Engelsman geen leg. Dit kwam vooral door het spel van Peter Wright die de wedstrijd besloot met een gemiddelde van ruim 101. In de tweede ronde neemt Wright het op tegen Jermaine Wattimena.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken