/ Nieuws

Machteloze Barney hard onderuit

World Grand Prix

02-10-2018 20:56

Raymond van Barneveld was niet bij machte om ten koste van Dave Chisnall de kwartfinale van de World Grand Prix te bereiken. Onze landgenoot speelde na een aantal gemiste dubbels in de openingsset niet goed genoeg om het Chizzy echt lastig te maken, waardoor hij met 3-0 zijn meerdere in de Engelsman moest erkennen.

Van Barneveld vergat om Chisnall al in de eerste leg pijn te doen, aangezien hij zes pijlen voor een break miste. Die missers kwamen onze landgenoot duur te staan, aangezien Chizzy zijn matige start van de wedstrijd herstelde. Hij pakte drie van de eerste vier legs in een set waarin Van Barneveld het initiatief had moeten hebben. Chisnall kwam dus goed weg met setwinst, maar daar had de Engelsman terecht geen boodschap aan.  Set twee begon op dezelfde manier als set één, met het verschil dat het nu Chizzy was die breakkansen kreeg. Helaas voor Van Barneveld sloeg de man uit Saint Helens wél toe, waarna hij een leg later zijn break verzilverde en in de tweede set met 2-0 voor kwam.

Het vertrouwen van de Hagenaar kreeg daarmee weer een flinke tik, want het liep overduidelijk niet zoals de vijfvoudig wereldkampioen wilde dat het zou lopen. Ook in de tweede set won hij maar één leg en de 2-0 achterstand in sets was daarom een logisch vervolg. Ook het uitproberen van verschillende soorten shafts in de derde set sorteerde geen effect voor Barney. Het stabiele spel van Chisnall was simpelweg een niveau waar Van Barneveld niet bij in de buurt kwam. De hoop op een sensationele comeback was allang vervlogen en na nog drie legs afzien was het na elf gespeelde legs afgelopen: 3-0 in sets en 9-2 in legs voor de Engelsman, waarmee hij zich verrassend eenvoudig plaatst voor de kwartfinale.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts, YouTube en Instagram.

Meer informatie over de geschiedenis van de World Grand Prix Darts kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Guy Habets

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken