/ Nieuws

Machteloze Barney hard onderuit

World Grand Prix

02-10-2018 20:56

Raymond van Barneveld was niet bij machte om ten koste van Dave Chisnall de kwartfinale van de World Grand Prix te bereiken. Onze landgenoot speelde na een aantal gemiste dubbels in de openingsset niet goed genoeg om het Chizzy echt lastig te maken, waardoor hij met 3-0 zijn meerdere in de Engelsman moest erkennen.

Van Barneveld vergat om Chisnall al in de eerste leg pijn te doen, aangezien hij zes pijlen voor een break miste. Die missers kwamen onze landgenoot duur te staan, aangezien Chizzy zijn matige start van de wedstrijd herstelde. Hij pakte drie van de eerste vier legs in een set waarin Van Barneveld het initiatief had moeten hebben. Chisnall kwam dus goed weg met setwinst, maar daar had de Engelsman terecht geen boodschap aan.  Set twee begon op dezelfde manier als set één, met het verschil dat het nu Chizzy was die breakkansen kreeg. Helaas voor Van Barneveld sloeg de man uit Saint Helens wél toe, waarna hij een leg later zijn break verzilverde en in de tweede set met 2-0 voor kwam.

Het vertrouwen van de Hagenaar kreeg daarmee weer een flinke tik, want het liep overduidelijk niet zoals de vijfvoudig wereldkampioen wilde dat het zou lopen. Ook in de tweede set won hij maar één leg en de 2-0 achterstand in sets was daarom een logisch vervolg. Ook het uitproberen van verschillende soorten shafts in de derde set sorteerde geen effect voor Barney. Het stabiele spel van Chisnall was simpelweg een niveau waar Van Barneveld niet bij in de buurt kwam. De hoop op een sensationele comeback was allang vervlogen en na nog drie legs afzien was het na elf gespeelde legs afgelopen: 3-0 in sets en 9-2 in legs voor de Engelsman, waarmee hij zich verrassend eenvoudig plaatst voor de kwartfinale.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts, YouTube en Instagram.

Meer informatie over de geschiedenis van de World Grand Prix Darts kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Guy Habets

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken