/ Nieuws

De Zwaan niet opgewassen tegen Anderson in vorm

World Grand Prix

02-10-2018 21:29

Jeffrey de Zwaan is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen tegen Gary Anderson. Onze landgenoot was in de eerste twee sets slordig, zag The Flying Scotsman daardoor weglopen en haalde hem ook niet meer terug.

Gemiste openingsdubbels braken De Zwaan al in de eerste twee legs van de wedstrijd op. Hij miste er bij elkaar opgeteld dertien in de eerste twee legs, waardoor Anderson onbedreigd 2-0 voor kwam. In de derde leg was The Black Cobra wel meteen open, maar ditmaal waren het de dubbels om te finishen die hem in de steek lieten. De Schot stapte meteen in en pakte daarmee eenvoudig de eerste set.

De Zwaan kende ook na de eerste pauze een aantal slordige momentjes, hoewel dit in set twee minder overtuigend werd afgestraft door The Flying Scotsman. De eerste twee legs werden verdeeld en onze landgenoot stond in de vierde leg klaar om er 2-2 van te maken, maar dat was buiten Anderson gerekend. Die finishte 90 op de bullseye, waardoor de tweevoudig wereldkampioen zich een spannende vijfde leg bespaarde en de belangrijke 2-0 voorsprong in sets binnenhaalde.

Het verzet was daarmee wel gebroken bij De Zwaan. Ondanks verwoede pogingen van onze landgenoot om wat uit te richten zat Anderson dusdanig in zijn goede ritme dat hij bijna niet meer te stoppen was. De Schot profiteerde ook in de derde set van ieder foutje van De Zwaan, bleef met zijn vele triples mokerslagen uitdelen en besliste als klap op de vuurpijl het duel met een prachtige 130-finish: 3-0.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts, YouTube en Instagram.

Meer informatie over de geschiedenis van de World Grand Prix Darts kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Guy Habets

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken