/ Nieuws

De Zwaan niet opgewassen tegen Anderson in vorm

World Grand Prix

02-10-2018 21:29

Jeffrey de Zwaan is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen tegen Gary Anderson. Onze landgenoot was in de eerste twee sets slordig, zag The Flying Scotsman daardoor weglopen en haalde hem ook niet meer terug.

Gemiste openingsdubbels braken De Zwaan al in de eerste twee legs van de wedstrijd op. Hij miste er bij elkaar opgeteld dertien in de eerste twee legs, waardoor Anderson onbedreigd 2-0 voor kwam. In de derde leg was The Black Cobra wel meteen open, maar ditmaal waren het de dubbels om te finishen die hem in de steek lieten. De Schot stapte meteen in en pakte daarmee eenvoudig de eerste set.

De Zwaan kende ook na de eerste pauze een aantal slordige momentjes, hoewel dit in set twee minder overtuigend werd afgestraft door The Flying Scotsman. De eerste twee legs werden verdeeld en onze landgenoot stond in de vierde leg klaar om er 2-2 van te maken, maar dat was buiten Anderson gerekend. Die finishte 90 op de bullseye, waardoor de tweevoudig wereldkampioen zich een spannende vijfde leg bespaarde en de belangrijke 2-0 voorsprong in sets binnenhaalde.

Het verzet was daarmee wel gebroken bij De Zwaan. Ondanks verwoede pogingen van onze landgenoot om wat uit te richten zat Anderson dusdanig in zijn goede ritme dat hij bijna niet meer te stoppen was. De Schot profiteerde ook in de derde set van ieder foutje van De Zwaan, bleef met zijn vele triples mokerslagen uitdelen en besliste als klap op de vuurpijl het duel met een prachtige 130-finish: 3-0.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts, YouTube en Instagram.

Meer informatie over de geschiedenis van de World Grand Prix Darts kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Guy Habets

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken