/ Nieuws

Veerkracht van Meulenkamp wordt niet beloond

World Grand Prix

02-10-2018 22:45

Ondanks een indrukwekkende comeback heeft Ron Meulenkamp zijn meerdere moeten erkennen in Daryl Gurney. The Bomb kwam terug van een 2-0 achterstand in sets, maar kon zijn comeback in de vijfde en beslissende set niet bekronen.

De verdedigend Grand Prix-kampioen nam vanaf leg één de regie over de wedstrijd in handen. Gurney scoorde simpelweg beter dan ‘The Bomb’ en dwong hem daarmee in alle drie de legs in de achtervolging. De Nederlander slaagde er niet in om die achterstand tegen het einde van de leg nog goed te maken en werd daarbij ook niet geholpen door Gurney, die zijn kansen koeltjes benutte en daarmee zonder legverlies de eerste set opeiste.

Stoïcijns beukte Gurney ook na de onderbreking door. De Noord-Ier, die in de tweede set tegen een gemiddelde van 99 aan stond te gooien, brak Meulenkamp in de derde leg en verzekerde zich een leg later ook van een 2-0 voorsprong in sets. SuperChin leek daarmee de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien, maar in de tweede leg van de derde set mikte Meulenkamp een 106-finish van het bord. Daarmee blies hij zijn wederopstanding leven in. Met het vertrouwen van een mooie finish in het achterhoofd brak hij Gurney in de volgende leg en haalde hij de set binnen: 1-2.

De spirit was meteen helemaal terug bij The Bomb. In de vierde set blufte hij Gurney af en kwam hij met sterk spel op een 2-0 voorsprong, maar de set was daarmee nog niet gewonnen. Een getergde Gurney pakte een leg terug, maar kon daarna niet voorkomen dat onze landgenoot de 2-2 in sets toch over de streep trok. In de vijfde en beslissende set hield SuperChin zijn eigen eerste leg en wist hij in de tweede leg een hele belangrijke break te pakken. Wederom was een comeback van Meulenkamp noodzakelijk, maar een tweede keer terugkomen was te veel gevraagd voor onze landgenoot. Gurney hield zijn zenuwen onder controle en maakte het klusje uiteindelijk toch af.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts, YouTube en Instagram.

Meer informatie over de geschiedenis van de World Grand Prix Darts kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Guy Habets

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken