/ Nieuws

Van Gerwen sloopt Demolition Man

World Grand Prix

02-10-2018 23:21

Michael van Gerwen heeft moeiteloos de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. Darren Webster bood onze landgenoot geen partij en werd dan ook met 3-0 opzij geblazen.

De eerste tik die Michael van Gerwen uitdeelde vond al in de eerste leg plaats. Met Darren Webster op dubbel tien poetste onze landgenoot een 104-finish van het bord en daarmee was het initiatief meteen voor MVG. De nummer één van de wereld spurtte na die knappe finish verder weg bij The Demolition Man. Ook leg twee en leg drie gingen naar Van Gerwen, die daardoor een eenvoudige set beleefde.

In de tweede leg van de tweede set leek Mighty Mike zijn eerste leg van dit toernooi te gaan verliezen, maar Webster spaarde de Brabander door drie pijlen op zijn dubbel te missen. Een leg later verloor Van Gerwen zijn ongeslagen status alsnog, maar zijn setwinst kwam daarmee niet in gevaar.

The Demolition Man kwam ook in set drie bij lange na niet in de buurt van de nummer één van de wereld. Die deed wat hij moest doen, bleef geconcentreerd spelen en stond na twee legs ‘gewoon’ weer op een 2-0 voorsprong. Van Gerwen mocht ook zelf beginnen in de derde leg van de derde set en rondde de wedstrijd daarin vakkundig af: 3-0.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts, YouTube en Instagram.

Meer informatie over de geschiedenis van de World Grand Prix Darts kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Guy Habets

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken