/ Nieuws

Van Gerwen sloopt Demolition Man

World Grand Prix

02-10-2018 23:21

Michael van Gerwen heeft moeiteloos de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. Darren Webster bood onze landgenoot geen partij en werd dan ook met 3-0 opzij geblazen.

De eerste tik die Michael van Gerwen uitdeelde vond al in de eerste leg plaats. Met Darren Webster op dubbel tien poetste onze landgenoot een 104-finish van het bord en daarmee was het initiatief meteen voor MVG. De nummer één van de wereld spurtte na die knappe finish verder weg bij The Demolition Man. Ook leg twee en leg drie gingen naar Van Gerwen, die daardoor een eenvoudige set beleefde.

In de tweede leg van de tweede set leek Mighty Mike zijn eerste leg van dit toernooi te gaan verliezen, maar Webster spaarde de Brabander door drie pijlen op zijn dubbel te missen. Een leg later verloor Van Gerwen zijn ongeslagen status alsnog, maar zijn setwinst kwam daarmee niet in gevaar.

The Demolition Man kwam ook in set drie bij lange na niet in de buurt van de nummer één van de wereld. Die deed wat hij moest doen, bleef geconcentreerd spelen en stond na twee legs ‘gewoon’ weer op een 2-0 voorsprong. Van Gerwen mocht ook zelf beginnen in de derde leg van de derde set en rondde de wedstrijd daarin vakkundig af: 3-0.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts, YouTube en Instagram.

Meer informatie over de geschiedenis van de World Grand Prix Darts kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Guy Habets

1 VIDEO
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken