/ Nieuws

Wright gunt slecht spelende Wattimena slechts twee legs

World Grand Prix

03-10-2018 22:34

Wattimena liep vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan. De Nederlander was te slordig en was nooit in de positie om het Peter Wright moeilijk te maken.

Wattimena leek lang mee te doen om de knikkers in de eerste set. Echter resulteerden gemiste dubbels erin dat Wright op pole position kwam om de eerste set te pakken. Zeker toen Wattimena in zijn openingsbeurt in de vierde leg geen dubbel vond was Peter Wright weg om even later via dubbel drie de eerste set binnen te hengelen

De tweede set was een kopie van de eerste. Wattimena deed leuk mee, maar op het moment dat het erop aan kwam, verzaakte de Nederlander. Wederom vond Wattimena geen dubbels in zijn openingsbeurt in de vierde leg. Wright verzaakte – uiteraard – niet en vond dubbel twintig voor een comfortabele voorsprong.

Toen Wright ook de eerste leg, tegen de darts in, opeiste werd het lot van de Nederlander bezegeld. Wright was niet goed, maar deed het juiste op de belangrijke momenten. Want als Wattimena even mocht denken aan een rebreak gooide Wright een maximale score of miste de Nederlander de diverse dubbels.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken