/ Nieuws

Wilson stunt tegen Lewis

World Grand Prix

04-10-2018 00:01

James Wilson heeft voor een aardige stunt gezorgd. In een spannende wedstrijd waarin het breaks regende, wist Wilson in de vijfde set de wedstrijd tegen Adrian Lewis over de streep te trekken. Lewis begon moeizaam aan de wedstrijd. ‘Jackpot’ wist in de eerste vier beurten geen dubbel te vinden om te openen waardoor Wilson kon breaken om even later de set te pakken. In de tweede set toverde Wilson twee prachtige finishes op het bord. Eerst vond hij 150 om een leg later 125 via tweemaal bull’s eye uit te gooien. Echter doordat hij drie pijlen voor de set onbenut liet, kwam Lewis langszij. De derde en de vierde set werden over beide heren verdeeld waardoor een vijfde set uitsluitsel moest brengen. Lewis kwam nog 1-0 voor, maar kon niet voorkomen dat Wilson, mede dankzij twee veertiendarters, uiteindelijk een uiterst moeizame wedstrijd over de streep trok.

Mensur Suljovic is ook door naar de kwartfinales. ‘The Gentle’ kende weinig moeite met Ian White. De Oostenrijker behield met 3-0 zijn eigen leg vrij gemakkelijk. Suljovic werd in het zadel geholpen door White die moeite had om de grote vlakken te vinden. Zo gooide de Engelsman in de tweede leg een enkele dertien terwijl hij op zoek was naar de dubbel vier en vond hij een singel veertien in plaats van een singel negen tijdens het wegzetten in de derde leg. Suljovic brak White direct na de eerste onderbreking met een 101-finsish, echter wist ‘Diamond’ de schade ongedaan te maken door terug te breaken in de leg die volgde. Toch was het Suljovic die er met de tweede set vandoor ging door 129 en 65 uit te gooien, beide via de bull’s eye. Dit sterke finishende werk zette de Oostenrijker door. In de derde set gunde hij White geen leg door 116, 121 en 78 uit te gooien om zo een plaats in de volgende ronde veilig te stellen. In de kwartfinale neemt Suljovic het op tegen Gerwyn Price die op zijn beurt te sterk was voor voormalig Lakeside winnaar Steve Beaton. De Welshman pakte de eerste set tegen de darts in door degelijk spel. Lang leek Price niet van die voorsprong te kunnen genieten want Beaton kwam 2-0 voor in de set van ‘The Iceman’. Echter miste de sympathieke Engelsman acht darts om de set te pakken waardoor Price langszij kwam en uiteindelijk toch nog de set won. ‘The Bronzed Adonis’ tapte in de derde set duidelijk uit een ander vaatje want met 104 gemiddeld trok hij deze overtuigend naar zich toe. Helaas lukte het Beaton niet om dit niveau te continueren. Hierdoor was het Price die een eenzijdige vierde set (3-0) vrij gemakkelijk naar zich toe trok door zijn derde wedstrijdpijl te benutten.

Alle verslagen van de World Grand Prix Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Grand Prix zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken