/ Nieuws

Titelverdediger Gurney wint verrassend van Anderson

World Grand Prix

05-10-2018 00:25

Daryl Gurney heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finale van de World Grand Prix. 'Superchin', in de vorige ronde nog te sterk voor Ron Meulenkamp, won met 3-0 van Gary Anderson.

In de openingsset wist Gurney zijn tegenstander meteen te breaken via een 110-finish. Anderson kwam meteen langszij, maar kon niet voorkomen dat Gurney opnieuw wist te breaken en de set vervolgens via zijn tweede 110-finish wist te winnen. Ook in het tweede bedrijf was de Noord-Ier beter dan zijn tegenstander. De eerste drie legs gingen met de darts mee, waarna Gurney in de vierde leg een beslissende break wist te plaatsen.

Ook in de derde set was Anderson niet bij machten om het Gurney moeilijk te maken. De Schot moest de eerste leg afgeven en zag Gurney via een 102-finish op 2-0 komen. Na een kleine opleving van Anderson, besliste Gurney via tops de wedstrijd in zijn voordeel. Na afloop van de wedstrijd vond er nog een kleine woordenwisseling plaats, nadat Anderson zijn opponent beschuldigde van onsportief gedrag.

Wright met moeite voorbij Wilson
In navolging van Gurney heeft ook Peter Wright zich geplaatst voor de halve finale in Dublin. De huidige nummer twee van de wereld had wel zijn handen vol aan de ongeplaatste James Wilson.

Wilson, de huidige nummer 28 van de wereld, begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de set van Wright brutaal op een 0-2 voorsprong. Wright gaf zich echter nog niet gewonnen en wist de openingsset via een knappe 97-finish alsnog met 3-2 te winnen. In de tweede set was de Schot meteen bij de les, waardoor hij met een 2-0 voorsprong in sets de tweede onderbreking in ging.

In de derde set begon Wilson aan zijn comeback. In de derde leg wist de Engelsman een break te plaatsen, maar deze wist hij niet te verzilveren. In de beslissende vijfde leg trok Wilson alsnog via een 40-finish aan het langste eind. Ook de vierde set ging naar Wilson, waardoor een vijfde set voor de beslissing moest zorgen. In deze set schakelde Wright een tandje bij en won met 3-0.

Suljovic wint nipt van Price
Mensur Suljovic staat voor het tweede opeenvolgende jaar bij de laatste vier tijdens de World Grand Prix. 'The Gentle' was vanavond in een spannende wedstrijd met 3-2 te sterk voor Gerwyn Price.

Na de openingsset zag het er niet naar uit dat Suljovic veel moeite zou hebben met zijn tegenstander. De Oostenrijker noteerde een gemiddelde van 100 tegenover een gemiddelde van 76 voor Price. De Welshmen kwam echter goed uit de onderbreking en won de tweede set met 3-2. Ook de derde set kwam op naam van Price, die hierdoor nog één set nodig had voor een plaats in de halve finale.

Suljovic gaf zich nog niet gewonnen en speelde een uitstekende vierde set, die met 3-1 zijn kant op ging. In de beslissende vijfde set was een break in de derde leg voldoende voor Suljovic om de winst te pakken.

Uitslagen donderdag 4 oktober
Kwartfinales:
Mensur Suljovic - Gerwyn Price 3-2
Peter Wright - James Wilson 3-2
Daryl Gurney - Gary Anderson 3-0
Michael van Gerwen - Dave Chisnall 3-1

Programma vrijdag 5 oktober
Halve finales:
Peter Wright - Mensur Suljovic
Michael van Gerwen - Daryl Gurney

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Grand Prix toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.


Door: Casper Timmers

1 Samenvatting Gurney - Anderson
2 Samenvatting Wright - Wilson
3 Samenvatting Suljovic - Price

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken