/ Nieuws

Van Gerwen in prachtig gevecht voorbij Chisnall

World Grand Prix

05-10-2018 00:28

Michael van Gerwen is nog twee overwinningen verwijderd van zijn vierde titel op de World Grand Prix. De nummer één van de wereld was in zijn kwartfinale oppermachtig tegen een sterk spelende Dave Chisnall.

Chisnall, die de voorgaande 21 ontmoetingen tegen Van Gerwen niet had gewonnen, begon brutaal aan de wedstrijd en nam een 2-0 voorsprong. 'MvG' gaf zich nog niet gewonnen en kwam via onder andere een 104-finish langszij. Hij behield zijn laatste leg en sloot de set af met een gemiddelde van ruim 107.

Ondanks deze mooie cijfers was Chisnall niet onder de indruk van zijn tegenstander en begon hij goed aan het tweede bedrijf. Bij een 2-1 voorsprong ontsnapte 'Chizzy' na een misser van Van Gerwen en won hij de set via tops.

De Nederlander speelde vervolgens een ijzersterke derde set, waarin hij opnieuw een gemiddelde van ver boven de 100 noteerde. Chisnall kon het tempo even niet bijbenen, waardoor Van Gerwen eenvoudig op een 2-1 voorsprong kwam in sets.

In de vierde set begon Chisnall sterk en kwam op 1-0. In de tweede leg wist de Engelsman zelfs twee keer 180 te gooien, maar dit was niet voldoende om Van Gerwen te breaken. In de daaropvolgende leg wist 'Mighty Mike' wel een break te plaatsen, waarna hij de wedstrijd via een mooie 89-finish in het slot gooide.

Van Gerwen sloot de wedstrijd af met een gemiddelde van 101.54. Chisnall noteerde een gemiddelde van bijna 98. De ontmoeting tussen deze twee heren zal daarom de boeken ingaan als 'de beste wedstrijd ooit' op de World Grand Prix.

Uitslagen donderdag 4 oktober
Kwartfinales:
Mensur Suljovic - Gerwyn Price 3-2
Peter Wright - James Wilson 3-2
Daryl Gurney - Gary Anderson 3-0
Michael van Gerwen - Dave Chisnall 3-1

Programma vrijdag 5 oktober
Halve finales:
Peter Wright - Mensur Suljovic
Michael van Gerwen - Daryl Gurney

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Grand Prix toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken