/ Nieuws

Van Gerwen domineert EuroTour

16-10-2018 13:30

Michael van Gerwen won afgelopen weekend zijn achtste EuroTour-toernooi van dit jaar. Een blik op de cijfers laat zien dat Van Gerwen dit jaar heeft gedomineerd op die toernooien. 

Van Gerwen speelde 46 wedstrijden op de EuroTour en eindigde met een gemiddelde van 100+ in dertig wedstrijd. Hij haalde een gemiddelde van 101,56 over alle gespeelde EuroTour-toernooien dit jaar. Peter Wright en Rob Cross komen het dichtst in de buurt van de Nederlander met 98,61 en 98,17 gemiddeld. Ook Yordi Meeuwisse, die dit jaar zijn debuut gaat maken op het WK, en Vincent van der Voort staan nog in de top 10. 

Ook het aantal gegooide 180'ers van MVG op de EuroTour is ongekend hoog. Hij raakte maar liefst 145 keer de maximale score. De nummer 2 op de lijst, Simon Whitlock, lukte dat 'slechts' 89 keer. Daarnaast gooide 'Mighty Mike' de meeste 100+-finishes uit: 35. Hij laat Joe Cullen als nummer 2 ver achter zich met 24.

Toch staat de nummer 1 van de wereld niet op alle lijstjes bovenaan. Zijn finishpercentage is minder dan dat van Peter Wright, Ryan Searle en Kim Huybrechts. Van Gerwen gooide 42,5% van zijn kansen uit, terwijl de Belg 48,5% uitgooide. Hierin moet wel worden opgemerkt dat Van Gerwen veel meer kansen kreeg om een leg te pakken: 680. Huybrechts 101. 

Maar niet alleen dit jaar domineert Van Gerwen. Er  werden de laatste vier jaar 44 toernooien op de European Tour georganiseerd. Van Gerwen was bij 39 toernooien aanwezig. Maar liefst 25 van die 39 toernooien werden gewonnen door de man uit Vlijmen.

Via: Premium Dart Data

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken