/ Nieuws

Van Gerwen domineert EuroTour

16-10-2018 13:30

Michael van Gerwen won afgelopen weekend zijn achtste EuroTour-toernooi van dit jaar. Een blik op de cijfers laat zien dat Van Gerwen dit jaar heeft gedomineerd op die toernooien. 

Van Gerwen speelde 46 wedstrijden op de EuroTour en eindigde met een gemiddelde van 100+ in dertig wedstrijd. Hij haalde een gemiddelde van 101,56 over alle gespeelde EuroTour-toernooien dit jaar. Peter Wright en Rob Cross komen het dichtst in de buurt van de Nederlander met 98,61 en 98,17 gemiddeld. Ook Yordi Meeuwisse, die dit jaar zijn debuut gaat maken op het WK, en Vincent van der Voort staan nog in de top 10. 

Ook het aantal gegooide 180'ers van MVG op de EuroTour is ongekend hoog. Hij raakte maar liefst 145 keer de maximale score. De nummer 2 op de lijst, Simon Whitlock, lukte dat 'slechts' 89 keer. Daarnaast gooide 'Mighty Mike' de meeste 100+-finishes uit: 35. Hij laat Joe Cullen als nummer 2 ver achter zich met 24.

Toch staat de nummer 1 van de wereld niet op alle lijstjes bovenaan. Zijn finishpercentage is minder dan dat van Peter Wright, Ryan Searle en Kim Huybrechts. Van Gerwen gooide 42,5% van zijn kansen uit, terwijl de Belg 48,5% uitgooide. Hierin moet wel worden opgemerkt dat Van Gerwen veel meer kansen kreeg om een leg te pakken: 680. Huybrechts 101. 

Maar niet alleen dit jaar domineert Van Gerwen. Er  werden de laatste vier jaar 44 toernooien op de European Tour georganiseerd. Van Gerwen was bij 39 toernooien aanwezig. Maar liefst 25 van die 39 toernooien werden gewonnen door de man uit Vlijmen.

Via: Premium Dart Data

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken