/ Nieuws

Noppert komt net tekort tegen wereldkampioen

European Championships

26-10-2018 00:22

Het is Danny Noppert niet gelukt om te stunten tegen wereldkampioen Rob Cross. De Nederlander begon overtuigend aan de wedstrijd maar de sterke finishes van “Voltage” werden Noppert net te veel.

Danny Noppert begon sterk in de eerste ronde van het European Championship. In de eerste vijf legs legde hij de huidig wereldkampioen het vuur aan de schenen. Na een 3-2 voorsprong van de Fries in het eerste deel van de partij trok Noppert zijn goede vorm ook na de pauze door. Het harde werken werd uiteindelijk niet beloond omdat Cross op de belangrijke momenten liet zien waarom hij de wereldkampioen is. In de achtste en negende leg maakte “Voltage” het verschil op de dubbels. Noppert kon dit niet meer repareren en zag zijn partij met 6-4 verloren gaan. Rob Cross speelt in ronde twee tegen een sterk spelende Richard North, die eerder op de avond Ian White met 6-1 van het podium speelde.

In de partij tussen Steve Lennon en Michael Smith leek de eerstgenoemde het beste uit de startblokken te schieten. Lennon liet echter meerdere dubbels voor de openingsleg onbenut. Smith profiteerde optimaal van deze kans en pakte ook de daaropvolgende leg. Daarna leek ook de motor van Lennon gestart te zijn. Hij pakte namelijk drie legs op rij. Vanaf dat moment werd het gaspedaal door beide spelers volledig ingedrukt. Met gemiddeldes boven de 100 was het toch Michael Smith die als winnaar uit de strijd kwam. Met een knappe 105 -en 87-finish trok “Bullyboy” de wedstrijd naar zich toe. In de volgende partij speelt Michael Smith tegen Joe Cullen. In een razendsnelle partij was “The Rockstar” met 6-2 te sterk voor de Nederlander Jelle Klaasen.

Van Gerwen laat zich niet gek maken

Voor Van Gerwen was het opletten in de eerste ronde in de Westfalenhallen. In de eerste twee legs werd de Brabander verrast door een sterk spelende Paul Nicholson. Na zijn mindere begin schakelde “Mighty Mike” snel op naar zijn bekende zesde versnelling. Met een 170-finish en een gemiddelde van ruim boven de 100 pakte Van Gerwen maar liefst zes legs op rij voor de overwinning. In de tweede ronde neemt Van Gerwen het op tegen Steve west die het toernooi opende in Dortmund. Het was echter zijn tegenstander Mervyn King die er met de eerste legs vandoor ging. “The King” profiteerde van de fouten van zijn landgenoot en pakte al snel een voorsprong van twee legs. Vervolgens kwam “Simply Steve West” in zijn spel waarmee hij zich naar een 4-3 voorsprong knokte. De beslissing zou pas vallen in de elfde en laatste leg van de partij. Steve West liet daarbij zien over stalen zenuwen te beschikken door een 106-finish uit te gooien om King met 6-5 te verslaan.

Wright deelt whitewash uit

Jermaine Wattimena speelde in de laatste partij van de avond. “The Machine Gun” was niet opgewassen tegen een scherp ogende Peter Wright. In de vijfde leg kreeg Wattimena pas zijn eerste echte kansen om een dubbel te gooien maar ook hier zat het niet mee voor de Nederlander. Uiteindelijk walste “Snakebite” over Wattimena heen met 6-0. In ronde twee staat Simon Whitlock te wachten op Wright. De Australiër werkte een sterke partij af tegen Steve Beaton. Uitslag: 6-3

Uitslagen eerste ronde

Steve West 6-5 Mervyn King
Ian White 1-6 Richard North
Simon Whitlock 6-3 Steve Beaton
Michael Smith 6-3 Steve Lennon
Joe Cullen 6-2 Jelle Klaasen
Michael van Gerwen 6-2 Paul Nicholson
Rob Cross 6-4 Danny Noppert
Peter Wright 6-0 Jermaine Wattimena

Alle verslagen van het European Championship kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van het European Championship zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

 

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING - Rob Cross v Danny Noppert
2 SAMENVATTING - Michael van Gerwen v Paul Nicholson
3 SAMENVATTING - Joe Cullen v Jelle Klaasen
4 SAMENVATTING - Peter Wright v Jermaine Wattimena

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken