/ Nieuws

Verrassingen in Dortmund

European Championships

26-10-2018 18:32

Twee outsiders voor de Europese titel zijn al in de eerste ronde uitgeschakeld. Mensur Suljovic, verliezend finalist van 2016, was niet opgewassen tegen Cristo Reyes. De Spanjaard, niet bezig aan het beste jaar in zijn carrière, verraste zijn Oostenrijkse tegenstander met een keurige 6-3 overwinning.

Via een mooie 93-finish haalde Reyes de zege binnen. In de tweede ronde neemt hij het op tegen Darren Webster. ‘The Demolition Man’ pakte tegen Stephen Bunting een 5-3 voorsprong, maar zag zijn tegenstander terugkomen tot 5-5. Via de dubbel twaalf ging de overwinning alsnog naar nummer vijftien van de plaatsingslijst.

Ook Daryl Gurney overleefde de eerste ronde niet. Tegen Ricky Evans kwam ‘Superchin’ op een 4-2 voorsprong, maar vervolgens kon hij geen leg meer winnen. Debutant Evans staat daarmee direct in de tweede ronde, waarin hij de strijd aangaat met James Wade. ‘The Machine’ kende in thuisspeler Martin Schindler een lastige tegenstander, maar de halve finalist van 2016 pakte ondanks een 121-finish van de Duitser een 6-3 overwinning.

Een andere thuisspeler, Max Hopp wist wél de volgende ronde te bereiken. Tegen William O’Connor boekte hij, mede door een 164-finish, een indrukwekkende 6-1 zege. De Ier liet zich met name afleiden door het Duitse publiek en gooide alleen een 64-finish om terug te komen tot 3-1. Hopp speelt zondagmiddag in de tweede ronde tegen James Wilson, die een ruime 6-2 zege boekte tegen Jonny Clayton.

De kraker tussen Adrian Lewis en Dave Chisnall werd een prooi voor Chisnall. Met een 107-finish pakte Lewis de 1-0 voorsprong, maar een 161-finish zorgde voor de 2-1 voorsprong voor ‘Chizzy’. In de tiende leg miste Lewis één matchdarts op tops, waarna Chisnall een leg later een fantastische 157-finish gooide om alsnog de zege over de streep te trekken: 6-5.

European Championship – Dag 2 – Eerste ronde
Jonny Clayton 2-6 James Wilson
Darren Webster 6-5 Stephen Bunting
Gerwyn Price 6-4 Kyle Anderson
Mensur Suljovic 3-6 Cristo Reyes
Daryl Gurney 4-6 Ricky Evans
Max Hopp 6-1 William O’Connor
James Wade 6-3 Martin Schindler
Adrian Lewis 5-6 Dave Chisnall

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken