/ Nieuws

West zorgt voor sensatie tegen viervoudig winnaar Van Gerwen

European Championships

27-10-2018 00:04

Michael van Gerwen is al in de tweede ronde van de European Championship uitgeschakeld. 'MvG', die het toernooi tussen 2014 en 2017 op zijn naam schreef, ging onderuit tegen Steve West.

Van Gerwen begon zwak aan zijn partij en keek bij de eerste pauze al tegen een 4-1 achterstand aan. Na de onderbreking maakte de Nederlander een sterkere indruk en vocht zich terug tot 5-5.

Na de tweede onderbreking wist West via dubbel 12 opnieuw op een break voorsprong te komen. Van Gerwen liet zich niet van de wijs brengen en maakte de break ongedaan, maar kon niet voorkomen dat West opnieuw de leiding nam.

Bij een 9-7 voorsprong kreeg West in zijn eigen leg zijn eerste matchdarts. Deze wist hij via dubbel 20 meteen te benutten, waardoor hij voor de eerste keer in zijn carrière in de kwartfinale van de European Championship staat.

Whitlock verrast Wright

Ook Simon Whitlock heeft voor een grote verrassing gezorgd. 'The Wizard' wist in zijn tweede ronde te winnen van Peter Wright, één van de favorieten voor de eindzege in Dortmund. Whitlock, die met een gemiddelde van 90 niet eens zo heel goed presteerde, won met 10-6.

Rob Cross maakte als enige top 3-speler geen fout. De Engelsman was met grote cijfers te sterk voor Robert North, die slechts twee van zijn negentien kansen op de dubbel wist te verzilveren. 'Voltage' wist in de vierde leg van de partij voor het eerst te breaken en won vanaf 4-2 zes legs op rij.

Cullen te sterk voor Smith
Joe Cullen is ook kwartfinalist in Dortmund. De huidige nummer 15 van de Order of Merit was met 10-4 te sterk voor de hoger geklasseerde Michael Smith. 'Rockstar', die gisteren won van Jelle Klaasen, kwam snel op 4-0 voorsprong. Smith gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist de achterstand te verkleinen tot 5-4.

Vervolgens was het Cullen weer die de legs zijn kant op wist te trekken en deze voorsprong niet meer uit handen gaf. Bij een 9-4 stand besliste hij de wedstrijd in stijl via een 132-finish.

Uitslagen vrijdagavond 26 oktober
Tweede ronde:
Joe Cullen 10-4 Michael Smith
Simon Whitlock 10-6 Peter Wright
Richard North 2-10 Rob Cross
Michael van Gerwen 7-10 Steve West

Programma zaterdag 27 oktober
Tweede ronde, 20.00-24.00 uur:
Gerwyn Price v Dave Chisnall
Cristo Reyes v Darren Webster
James Wade v Ricky Evans
Max Hopp v James Wilson

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het European Championship toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken