/ Nieuws

Hopp stelt Dortmund niet te teleur

European Championships

28-10-2018 00:00

Beide spelers waren in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Zowel Hopp als Wilson wonnen vrij eenvoudig hun eigen legs. Bij een stand van 5-4 lukte het de Duitser om als eerst een leg van de ander af te snoepen. Wilson was na zes beurten niet uit en Hopp profiteerde. Het lukte ‘The Maximiser’ niet om de break te verzilveren. Door slechte scores van Hopp kwam de Engelsman als eerst op een finish en sloeg hij met zijn eerste pijl op de dubbel direct toe. De Duitser noteerde in de veertiende leg een tiendarter om de score gelijk te trekken en continueerde dit niveau in de legs die volgden. Eerst brak Hopp Wilson door wel binnen vijf beurten uit te zijn om een leg later deze break te verzilveren door 156 uit te gooien terwijl zijn Engelse opponent stond te wachten op 38. Deze finish bracht het publiek in extase en zij ging weer als één man achter hun Duitse kopman staan. Deze support legde Hopp geen windeieren. In de zeventiende leg gooide ‘The Maximiser’ de wedstrijd in het slot want hij benutte zijn tweede matchdart op dubbel zestien.

Ook Gerwyn Price mag zich klaar gaan maken voor de Kwartfinale. De man uit Wales was een maatje te groot voor Dave Chisnall. Price deelde direct in de eerste leg een klap uit. Chisnall wist niet binnen vijf beurten uit te zijn waardoor de Welshman hem wist te breaken. Voor de eerste onderbreking kreeg Price zelfs een pijl om nog meer zout in de wonden van Chisnall te strooien, maar zijn pijl op bull’s eye voor een 126-finish belandde naast het rode vlak. ‘Chizzy’ mocht daardoor terugkomen om het verschil te verkleinen tot één leg. In de achtste leg leek Chisnall, mede dankzij een maximale score, de mogelijkheid te krijgen om terug te breaken. Echter stond Price op en counterde hij dit met een 90 finish op de bull’s eye. In de leg die volgde deed ‘The Iceman’ al helemaal goede zaken. Chisnall miste drie darts op de dubbel en Price profiteerde om een leg later met 7-3 in zijn voordeel van het podium te stappen voor de tweede onderbreking. Price brak Chisnall voor de derde keer na de tweede pauze door knap 126 te finishen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Price, maar door enkele slordigheden lukte het Chisnall om terug te komen tot 8-5. Price stelde op tijd orde op zaken en wist middels een 70 en 86-finish uiteindelijk de wedstrijd over de streep te trekken. In de kwartfinale treft Gerwyn Price James Wade. De Engelsman kende weinig problemen met de razendsnelle Ricky Evans. Evans kreeg in het begin van de wedstrijd kansen, maar verzuimde. Wade trok vervolgens het initiatief naar zich toe en dicteerde de wedstrijd. ‘The Machine’ kwam 7-1 voor, maar moet wel toezien hoe Evans terugkwam tot 8-5. ‘Rapid Ricky’ kreeg zelfs twee darts voor 8-6, maar miste. Wade stapte in en finishte 130 op bull’s eye om een leg later 121 uit te gooien voor de wedstrijd.

Webster geeft Reyes het nakijken in knotsgekke wedstrijd
Darren Webster heeft in een vrij tumultueuze wedstrijd afgerekend met de Spanjaard Cristo Reyes. In een wedstrijd waarin beide spelers in het begin vrij secuur waren op de dubbels trok Webster in de derde leg het eerste gaatje door Reyes te breaken. Na de eerste pauze was de Engelsman helemaal niet meer te houden en liep hij uit naar een 7-3 voorsprong. Webster leek af te stevenen op een eenvoudige overwinning, maar de kleine Engelsman speelde beduidend minder in het restant waardoor Reyes langszij kon komen. ‘The Demolition Man’ ging steeds meer darts op de dubbel missen waardoor Reyes in het zadel werd geholpen en op een 8-7 voorsprong kwam. De Spanjaard kreeg zelfs twee pijlen om op 9-7 te komen, maar beide darts op dubbel zestien werden gemist waardoor Webster de stand gelijk kon trekken: 8-8. Webster wist de Spanjaard vervolgens te breaken om zo 9-8 voor te komen. De Engelsman kreeg een leg later twee wedstrijdpijlen op dubbel vier, maar deze werden gemist. Reyes leek verslagen, maar rechtte op dat moment zijn rug. Middels trippel negentien, trippel zestien en dubbel twintig poetste de Spanjaard 145 van het bord om gelijk te maken. Een beslissende leg moest daardoor uitsluitsel geven. Reyes ving de leg aan en stond na vijf beurten op 97. Webster mocht op dat moment aan de oche komen voor 156 en gaf de Spanjaard een koekje van eigen deeg. Tweemaal trippel twintig werd gevolgd door dubbel achttien waardoor hij zich ten koste van Cristo Reyes plaatst voor de kwartfinales.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het European Championship toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Marnix Rutgers

 

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken