/ Nieuws

Wade wint European Championship ten koste van Whitlock

European Championships

29-10-2018 00:01

James Wade is de trotse winnaar van de European Championship geworden. 'The Machine' was in de finale met 11-8 te sterk voor Simon Whitlock. Het is voor Wade zijn eerste grote titel in vier jaar.

Wade bereikte de finale dankzij een spannende halve finale tegen thuisspeler Max Hopp. Lange tijd zag het er echter niet naar uit dat 'The Machine' aan het langste eind zou trekken. Vrijwel de gehele wedstrijd liep Wade achter de feiten aan en bij een 10-8 achterstand had zijn tegenstander nog één leg nodig voor de winst. Bij 10-9 overleefde Wade drie matchdarts, waarna hij een knappe 61-finish gooide. In de laatste en beslissende leg kwam de Engelsman niet meer in de problemen en besloot de partij via een 102-checkout.

In de tweede halve finale was Whitlock nipt te sterk voor Joe Cullen. De Australiër nam in de halve finale een 3-0 voorsprong, maar zag zijn tegenstander toch nog op 4-4 komen. Vanaf dat moment ging de partij met de legs mee, totdat Cullen in de zestiende leg een break wist te plaatsen. 'Rockstar' liep vervolgens uit naar 10-7, maar kon de wedstrijd niet in het slot gooien. Whitlock dwong een beslissende leg af, overleefde een matchdart en besliste via een knappe 110-finish de wedstrijd in zijn voordeel.

Finale zonder spektakel
In de finale was Whitlock in de vierde leg de eerste speler die zijn eigen leg wist te houden. 'The Wizard' ging de eerste onderbreking dan ook in met een 3-2 voorsprong op zak. Na de pauze wist Wade meteen terug te breaken via dubbel 5, waarna hij voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam.

Ook de daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor de sobere partij tot 8-8 gelijk op ging. In de achttiende leg wist Wade een van de zeldzame kansen op een break via tops meteen te verzilveren, waardoor hij op één leg van de titel kwam. In deze laatste leg kwam de Engelsman niet in de problemen, waardoor hij zijn eerste TV-titel sinds The Masters 2014 weet te winnen.

Uitslagen zondag 28 oktober
Halve finale:
Simon Whitlock - Joe Cullen 11-10
James Wade - Max Hopp 11-10

Finale:
Simon Whitlock - James Wade 8-11

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het European Championship toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken