/ Nieuws

Suljovic in eigen stad ten onder

World Series Finals

04-11-2018 00:34

Mensur Suljovic is in zijn eigen woonplaats tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. James Wade toonde zijn klasse en klopte de Weense darter met 6-3. Beide Nederlanders bereikten wel de volgende ronde. Michael van Gerwen timmerde Damon Heta genadeloos van het bord (6-0), Raymond van Barneveld klopte Raymond Smith na een moeizame wedstrijd met 6-5.

Suljovic lijdt thuisnederlaag tegen geslepen Wade
Mensur Suljovic kon zijn eigen publiek geen overwinning geven. In een ongekende ambiance speelde The Gentle een thuiswedstrijd in 'zijn' Wenen tegen James Wade, maar die was een maatje te groot voor de Oostenrijker. Wade, die vrijdag in de eerste ronde Ross Smith klopte en vorige week het EK op zijn naam schreef, had zijn vorm duidelijk meegenomen uit Dortmund. Dat je The Machine niet al te veel kansen moet geven was toen al gebleken, maar toch slaagde Wade er weer in om te profiteren van het enkele kansje dat hij kreeg. Hij sloop in de vierde leg met Suljovic mee en strafte een gemiste beurt van de Oostenrijker genadeloos af, waarna hij de break verzilverde en de voorsprong kundig vasthield. Met een knappe 11-darter kwam Wade op 5-3 en een leg later dompelde hij met een 96-finish de Weense fans in rouw.

Nederlanders
De avond werd afgesloten door Michael van Gerwen, die de 31-jarige Damon Heta van Down Under trof. Heta, die The Heat als bijnaam draagt, speelde in een traag tempo en daardoor kwam de wedstrijd nooit echt los. Mighty Mike deed wat hij moest doen, gooide in de tweede leg een knappe 128-finish en pakte al gauw een ruime voorsprong. Het was alleen nog de vraag of Heta een leg zou gaan winnen, maar dat was hem niet gegeven. Ogenschijnlijk moeiteloos liet MVG een gemiddelde van rond de 105 noteren en slachtte hij zijn opponent met 6-0.
Raymond van Barneveld speelde een moeizame partij tegen Raymond Smith, die net als de tegenstander van Van Gerwen uit Australië komt. Barney kwam met 3-0 voor, maar raakte daarna de draad een beetje kwijt. Smith won vier legs op rij en daarmee zag het er heel slecht uit voor onze landgenoot, maar uiteindelijk dwong Van Barneveld toch een elfde en laatste leg af. Daarin worstelde de Hagenaar zich tegen de darts in naar de winst: 6-5.

Schotse toppers vliegen eruit
Het was bijltjesdag voor de Schotten in Wenen. Zowel Peter Wright als Gary Anderson gingen onderuit en vooral eerstgenoemde maakte een hele zwakke indruk. Snakebite miste een karrenvracht aan dubbels en verloor uiteindelijk met liefst 6-1 van een ook niet bijster goed spelende Gerwyn Price, terwijl Gary Anderson in een elfde en beslissende leg van Dave Chisnall verloor. The Flying Scotsman gooide wel boven de 100 gemiddeld, maar dat was niet genoeg om van Chizzy te winnen.

Whitlock en Smith door, Cross al naar huis
Simon Whitlock en Michael Smith bereikten de laatste acht door respectievelijk Daryl Gurney en Kyle Anderson te kloppen. Bullyboy maakte indruk met zijn 6-3 zege, een hoog gemiddelde en liefst zevenentwintig scores van honderd of hoger in negen legs. Daar kon Kyle Anderson bij lange na niet tegenop. Whitlock rekende in de allerlaatste leg in de wedstrijd af met Gurney: 6-5. De uitschakeling van Rob Cross tegen Jamie Lewis was een verrassing te noemen. Beide spelers deden weinig voor elkaar onder in een matige wedstrijd, waarin uiteindelijk de Welshman de minst slechte was. De ontmoeting tussen beide spelers stond bol van de breaks, maar in de elfde leg hield Lewis zijn leg wel en was de overwinning voor hem.

World Series of Darts Finals
Zaterdag 3 november
Achtste finales
Michael Smith 6-3 Kyle Anderson
Raymond van Barneveld 6-5 Raymond Smith
Gary Anderson 5-6 Dave Chisnall
Peter Wright 1-6 Gerwyn Price
Simon Whitlock 6-5 Daryl Gurney
Rob Cross 5-6 Jamie Lewis
Mensur Suljovic 3-6 James Wade
Michael van Gerwen 6-0 Damon Heta

Zondag 4 november, middagsessie
Kwartfinales
Gerwyn Price v Simon Whitlock
Michael Smith v Dave Chisnall
Jamie Lewis v James Wade
Raymond van Barneveld v Michael van Gerwen

Alle verslagen van de World Series of Darts Finals kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Series of Darts Finals zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING: Michael van Gerwen - Damon Heta
2 SAMENVATTING: Van Barneveld - Raymond Smith

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken