/ Nieuws

Van Barneveld sensationeel naar de halve finale in Wenen

World Series Finals

04-11-2018 18:30

Raymond van Barneveld heeft zich vanmiddag als laatste speler geplaatst voor de halve finale van de World Series finals. In een sensationeel duel versloeg de Hagenaar de nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen, met 10-8.

Het was de 57e ontmoeting tussen de twee beste Nederlandse darters aller tijden. Van Barneveld kwam erg goed uit de startblokken en ging met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in. Na de pauze gooide Michael van Gerwen er een tandje bij en pakte vier legs op rij. De laatste leg voor de tweede pauze werd toch door Barney gepakt met een keurige 96-finish. Daardoor gingen beide heren met een 6-4 stand terug naar de kleedkamer.

'Barney' kwam beter uit de pauze dan van Gerwen en trok de wedstrijd weer helemaal gelijk: 6-6. In de 15e leg van de wedstrijd pakte van Barneveld een break en deze verzilverde hij ook, waardoor de stand 9-7 in het voordeel van de vijfvoudig wereldkampioen werd. In de 18e leg pakte van Barneveld de winst: 10-8.

Van Barneveld gooide een gemiddelde van net onder de 100, maar zijn uitgooipercentage was met 77% zeer indrukwekkend. In de halve finale wacht James Wade op de Nederlandse legende. Vanavond worden de halve finales en finale gespeeld. De andere halve finale gaat tussen Michael Smith en Gerwyn Price.

Alle verslagen van de World Series of Darts Finals kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Series of Darts Finals zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken