/ Nieuws

Wade en Smith maken indruk tijdens de kwartfinale World Series Finals

World Series Finals

04-11-2018 19:59

James Wade heeft zijn goede vorm van het European Championship weten vast te houden. Met een overtuigende 10-5 overwinning gooide hij Jamie Lewis uit het toernooi en bereikte zo de halve finale. Vooral het aantal maximale scores van The Machine viel op. Normaliter gooit hij er niet zoveel, maar in deze wedstrijd gooide hij er maar liefst zeven. Wade was de gehele wedstrijd de betere speler en won dan ook verdiend. Zijn tegenstander in de halve finale

Michael Smith had in zijn kwartfinale geen kind aan Dave Chisnall. Bully Boy maakte het verschil in de eerste sessie, waarin hij uitliep naar een 5-0 voorsprong. Daarna stribbelde Chizzy nog wel wat tegen, maar Smith speelde uitermate solide en kon de wedstrijd met 10-5 winnen. Smith gooide onder andere nog een 10-darter. 180-140-141-40.

In de eerste kwartfinale rekende de Welshman Gerwyn Price af met de Australiër Simon Whitlock. In een spannende wedstrijd won de Iceman met 10-7. Scorend was het een prima wedstrijd, maar beide spelers misten nogal wat dubbels in de partij. Pas tegen het einde van de partij kon Price het verschil maken. De oud-rugbyspeler liep van 6-6 uit naar een 9-6 voorsprong. Whitlock kon nog wel de 9-7 binnen harken, maar de 17e leg was een prooi voor Price. Met een 10-7 overwinning gaat de Welshman naar de halve finale. In de halve finale ontmoet hij Michael Smith.

Alle verslagen van de World Series of Darts Finals kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Series of Darts Finals zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken