/ Nieuws

Wade flikt het opnieuw

World Series Finals

04-11-2018 23:19

James Wade heeft de World Series Finals gewonnen. ‘The Machine’, die vorige week het European Championship won, was na een krankzinnige finale nipt te sterk voor Michael Smith: 11-10.

De finale begon goed voor Wade. De Europees kampioen pakte al snel een 3-0 voorsprong waarna Smith met een 140-finish terug kwam tot 3-1. Vervolgens liep Wade uit naar een 5-3 tussenstand, maar finishes van 86 en 100 brachten Smith weer op gelijke hoogte: 5-5.

De hoogste finish viel in de veertiende leg: Smith produceerde een 170-finish en bracht de stand naar 7-7. Een leg later gooide Wade tops voor een 112-finish en de hernieuwde voorsprong. Twee legs later kwam Smith via de dubbel achttien op zijn eerste voorsprong van de wedstrijd, maar hij liet Wade er weer 9-9 van maken.

Nadat Wade op één leg van de zege kwam (10-9) leek hij hard op weg naar de overwinning, maar nadat hij zich dood gooide op 121 miste hij vervolgens drie matchdarts. Smith brak hem terug en ging hard van start in de allesbeslissende leg. ‘Bullyboy’ kreeg vijf matchdarts, maar ditmaal was híj degene die faalde op de dubbels. Wade kwam terug voor de dubbel achttien, waarna hij via het gooiden van die dubbel zijn tweede televisietoernooi op rij won en daarmee ook zijn eerste World Series Finals titel: 11-10.

Tijdens de halve finales had Wade al met grote cijfers afgerekend met Raymond van Barneveld. De Engelsman had een 4-1 voorsprong bij de eerste pauze en won de wedstrijd uiteindelijk verrassend ruim met 11-2. Michael Smith rekende in een mooi duel af met Gerwyn Price. Smith pakte een 10-5 voorsprong, maar zag ‘The Iceman’ mede door een 116-finish terug komen tot 10-8. Uiteindelijk zorgde een 126-finish voor de 11-8 overwinning van ‘Bullyboy’.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken