/ Nieuws

Wade flikt het opnieuw

World Series Finals

04-11-2018 23:19

James Wade heeft de World Series Finals gewonnen. ‘The Machine’, die vorige week het European Championship won, was na een krankzinnige finale nipt te sterk voor Michael Smith: 11-10.

De finale begon goed voor Wade. De Europees kampioen pakte al snel een 3-0 voorsprong waarna Smith met een 140-finish terug kwam tot 3-1. Vervolgens liep Wade uit naar een 5-3 tussenstand, maar finishes van 86 en 100 brachten Smith weer op gelijke hoogte: 5-5.

De hoogste finish viel in de veertiende leg: Smith produceerde een 170-finish en bracht de stand naar 7-7. Een leg later gooide Wade tops voor een 112-finish en de hernieuwde voorsprong. Twee legs later kwam Smith via de dubbel achttien op zijn eerste voorsprong van de wedstrijd, maar hij liet Wade er weer 9-9 van maken.

Nadat Wade op één leg van de zege kwam (10-9) leek hij hard op weg naar de overwinning, maar nadat hij zich dood gooide op 121 miste hij vervolgens drie matchdarts. Smith brak hem terug en ging hard van start in de allesbeslissende leg. ‘Bullyboy’ kreeg vijf matchdarts, maar ditmaal was híj degene die faalde op de dubbels. Wade kwam terug voor de dubbel achttien, waarna hij via het gooiden van die dubbel zijn tweede televisietoernooi op rij won en daarmee ook zijn eerste World Series Finals titel: 11-10.

Tijdens de halve finales had Wade al met grote cijfers afgerekend met Raymond van Barneveld. De Engelsman had een 4-1 voorsprong bij de eerste pauze en won de wedstrijd uiteindelijk verrassend ruim met 11-2. Michael Smith rekende in een mooi duel af met Gerwyn Price. Smith pakte een 10-5 voorsprong, maar zag ‘The Iceman’ mede door een 116-finish terug komen tot 10-8. Uiteindelijk zorgde een 126-finish voor de 11-8 overwinning van ‘Bullyboy’.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING
2 INTERVIEW

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken