/ Nieuws

Durrant haalt uit tegen Whitlock

Grand Slam of Darts

10-11-2018 20:00

Glen Durrant liet Simon Whitlock vrij kansloos in een eenzijdige wedstrijd. De nummer één van de BDO gooide geen maximale score, maar noteerde wel negenmaal 140. ‘Duzza’ kwam met speels gemak 2-0 voor, maar moest wel toezien hoe Whitlock tegen de darts in 1-2 maakte. Echter was dit ook meteen het enige wapenfeit van de Australiër want in het restant van de wedstrijd was het Durrant die het spel dicteerde met goede scores en constant werk op de dubbels (45%).

De andere partij in Poule F ging tussen Gerwyin Price en Andrew Gilding. In een moeizame wedstrijd was het de Welshman die zijn plicht deed (5-3 winst). Price brak Gilding in de derde leg en deed dit nogmaals in de zevende nadat ‘Goldfinger’ een handje vol pijlen had gemist om de achterstand te verkleinen.

Poule E
Max Hopp heeft goede zaken gedaan door zijn openingswedstrijd met 5-3 te winnen van Josh Payne. De Duitser kwam door gemiste dubbels nog 2-0 achter, maar wist zich mede dankzij een knappe 123-finish in de wedstrijd te vechten om uiteindelijk met de overwinning aan de haal te gaan. Peter Wright en Jim Williams maakten er een spannende wedstrijd van. ‘Snakebite’ leek bij een stand van 4-3 in zijn voordeel de genadeklap uit te delen, maar de Schot miste vijf wedstrijdpijlen waardoor de man uit Wales langszij kon komen. In de beslissende leg leek Williams lang op poleposition te staan om de wedstrijd te winnen, maar op het juiste moment toverde Wright een 171 op het bord waardoor hij voor het sluiten van de markt met de overwinning van het podium liep.

Poule G
Stephen Bunting was in zijn wedstrijd te sterk voor Martin Schindler. De wedstrijd ging lang gelijk op en een beslissende leg hing in de lucht. Bij een stand van 4-3 in het voordeel van de Engelsman stond de Duitser op 78. Schindler miste de grote vlakken en kreeg zo geen dart op een dubbel. ‘The Bullet’ verscheen vervolgens aan de oche voor 61 en via singel bull en dubbel achttien pakte hij de overwinning. Bunting neemt het in zijn tweede groepswedstrijd op tegen Mensur Suljovic.  De Oostenrijker won met 5-2 van Scott Mitchell. Suljovic sloeg in het begin het gaatje en kwam met 3-0 voor. Mitchell deed mede via een nette 124-finish nog wat terug, maar zag Suljovic uiteindelijk met de overwinning aan de haal gaan.

Poule H
In een wedstrijd waarin het knappe finishes regende, won uiteindelijk Dimitri van den Bergh met 5-3 van Ryan Searle. De relatief onbekende Engelsman kwam 1-0 voor door een knappe 140-finish, maar moest uiteindelijk toezien hoe Van den Bergh met 4-2 voorkwam. In de achtste leg miste de Belg nog drie pijlen voor de wedstrijd, maar in de leg die volgde sloeg hij direct met zijn eerste dart toe. Ook Rob Cross won zijn eerste wedstrijd in Wolverhampton. De wereldkampioen van de PDC was met 5-2 te sterk voor de vicewereldkampioen van de BDO Mark McGeeney. Cross brak McGeeney direct in de eerste leg omdat ‘Gladiator’ maar liefst elf pijlen miste op de dubbel. Deze breakvoorsprong gaf de matig spelende Cross niet meer weg.

Alle verslagen van de Grand Slam of Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen en het wedstrijdschema van de Grand Slam of Darts zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken