/ Nieuws

Poolse efficiëntie is Barney te machtig

Grand Slam of Darts

10-11-2018 23:34

Raymond van Barneveld is slecht begonnen aan de Grand Slam of Darts. Barney was al in een zware groep geloot en verloor tot overmaat van ramp zijn eerste wedstrijd met 5-3 van Krzysztof Ratajski. Ook Wesley Harms begon zijn toernooi met een pijnlijke nederlaag. Hij ging met 5-0 ten onder tegen James Wade. Michael van Gerwen zorgde wel voor Nederlands succes door Gary Robson eenvoudig te kloppen: 5-1.

Groep B
Raymond van Barneveld heeft met 5-3 zijn meerdere moeten erkennen in Krzysztof Ratajski, waardoor hij al vroeg tegen een achterstand aankijkt in zijn poule. Van Barneveld kwam in de eerste leg goed weg toen Ratajski een breakkans liet liggen. De Hagenaar had dat tot twee keer toe af kunnen straffen door zelf wel een break te plaatsen, maar ook hij slaagde daar in de eerste vier legs niet in. De rekening werd in leg zeven gepresenteerd door Ratajski, die een mindere leg van Van Barneveld afstrafte en daarna zijn eigen leg vakkundig over de streep trok.
De tegenstander van Ratajski op zondagavond heet Michael Smith, die een 5-3 zege op Adam Smith-Neale liet noteren. Smith leek BDO'er Smith-Neale een whitewash te gaan geven, want Bullyboy kwam snel met 4-0 voor en kreeg matchdarts om al na vijf legs klaar te zijn. Daar begonnen echter de problemen voor Smith. Liefst vijftien matchdarts verdwenen boven, onder of naast de gevraagde dubbel. Uiteindelijk was pijl zestien op tops wel raak, waardoor Smith-Neale uiteindelijk toch nog drie legs cadeau kreeg.

Groep A
Michael van Gerwen gaf in zijn openingswedstrijd een dartdemonstratie aan Gary Robson. De ervaren Engelsman, die elf jaar geleden nog van MVG wist te winnen in de eerste ronde van Lakeside, kwam pas in de vierde leg in zijn spel en dat was te laat om kans te maken op een resultaat. Mighty Mike, die gemiddeld ruim 112 gooide, liet zien dat hij in topvorm is en poetste Big Robbo uiteindelijk met 5-1 van het bord.
Jonny Clayton is door zijn 5-2 zege op Joe Murnan zondagavond de tegenstander van Van Gerwen. De Welshman was veel te goed voor Murnan en had zijn beste spel bij lange na niet nodig om 4-0 voor te komen. Door een verslapping bij Clayton kon Shaggy daarna nog twee legs pakken, maar verder dan dat kwam het niet voor Murnan.

Groep C
Wesley Harms is in zijn openingswedstrijd op een whitewash getrakteerd door James Wade. Harms werd al in de eerste leg gebroken en liep daarna eigenlijk alleen maar achter de feiten aan. Wade speelde heel erg goed, waardoor Sparky de Engelsman scorend niet bijhield. Daarbij zorgde het sterke finishen van The Machine ervoor dat Harms maar sporadisch een kans kreeg. In de vierde leg kreeg onze landgenoot een pijl op een dubbel, maar die viel niet. Een leg later kreeg hij er zelfs zes, maar ook toen kwam Harms niet van de hatelijke nul af. Wade pakte het kansje wel: 5-0.
In de groep van Harms pakte Keegan Brown een belangrijke overwinning op Mark Webster. Webster nam het voortouw en kwam 3-1 voor, maar Brown vocht zich terug naar 3-3. Een klasse 153-finish onder druk van The Needle bracht hem voor het eerst op voorsprong, waarna hij zijn eigen negende leg hield en daardoor met 5-4 won.

Groep D
Gary Anderson trapte zijn Grand Slam af met een 5-2 zege op Michael Unterbuchner. Anderson had aan het begin van de wedstrijd enorm last van pijlen die uit het bord vielen en Unterbuchner hield mede daardoor tot 2-2 gelijke tred. Toen schakelde The Flying Scotsman naar een hogere versnelling en was de wedstrijd binnen een vloek en een zucht voorbij. De tweevoudig wereldkampioen won drie legs op rij en versloeg de nummer zes van de BDO-ranglijst daardoor met 5-2.
Anderson staat zondagavond tegenover Ian White, die met 5-1 van Steve Hine won. Diamond speelde een keurige partij en gooide gedurende de hele wedstrijd rond een gemiddelde van 100. Dat was te veel gevraagd voor The Muffin Man, die alleen de derde leg wist te winnen en verder kansloos gelaten werd door White.

Uitslagen avondsessie
Groepen A-D

Keegan Brown 5-4 Mark Webster (C)
Jonny Clayton 5-2 Joe Murnan (A)
Ian White 5-1 Steve Hine (D)
Michael Smith 5-3 Adam Smith-Neale (B)
James Wade 5-0 Wesley Harms (C)
Raymond van Barneveld 3-5 Krzysztof Ratajski (B)
Gary Anderson 5-2 Michael Unterbuchner (D)
Michael van Gerwen 5-1 Gary Robson (A)

Alle verslagen van de Grand Slam of Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen en het wedstrijdschema van de Grand Slam of Darts zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken