/ Nieuws

Price wint in spektakelstuk van Glen Durrant

Grand Slam of Darts

11-11-2018 18:06

Glen Durrant liet wederom zien dat een speler van de BDO niet onder doet voor de mannen van de PDC. In een wedstrijd waar de vonken ervan af spatten was het toch Price die als winnaar uit de bus kwam.

Price begon zijn wedstrijd ijzersterk en kwam al snel op een 3-1 voorsprong. Durrant liet dit niet op zich zitten en luidde zijn tegenaanval in met een prachtige 117-finish. Met een twaalfdarter kwam “Duzza” zelfs op een 4-3 voorsprong. Uiteindelijk zijn het de  zeven 180-ers van Price die de doorslag gaven in de wedstrijd. Vooral in de allesbeslissende leg schudde Price Durrant van zich af met hoge scores. “The Iceman” won de partij via een 56-finish met 5-4. Ook de partij tussen Stephen Bunting en Mensur Suljovic was er een om in te lijsten. Beide mannen lieten hun kwaliteiten zien in de wedstrijd waar de gemiddeldes boven de 100 uitstegen. Na een 1-0 voorsprong voor Suljovic was het Bunting die de teugels aantrok. Via 101 en 97 pakte de Engelsman de 3-1 voorsprong. Zoals altijd gaf “The Gentle” zich niet zomaar gewonnen. Via een 121-finish knokte de Oostenrijker zich terug naar 4-3. Verder kwam de Oostenrijker niet omdat de “The Bullet” simpelweg scorend en finishend beter was. Via dubbel 2 pakte Bunting zijn tweede overwinning van het toernooi.

Simon Whitlock speelde een moeizame partij tegen Andrew Gilding. In de eerste leg werd al duidelijk dat “The Wizzard” niet op zijn best was. Hij gooide meerdere lage scores en ook zijn dubbels lieten te wensen over. Na tweemaal op achterstand te zijn gekomen kwam het vuur terug bij de Australiër. Een 86- en 116-finish kregen Gilding uiteindelijk op de knieën. De wedstrijd eindigde in 5-2 voor de PDC-speler. Voor Rob Cross werd het ook geen makkelijke middag. De wereldkampioen ontsnapte in de wedstrijd tegen Dimitri van den Bergh aan een nederlaag. De twee spelers waren erg aan elkaar gewaagd. Het verschil werd namelijk niet groter dan één leg. In de zesde leg kwam Cross voor het eerst goed weg. Van den Bergh verzuimde vier pijlen op dubbel 13 om zich op matchpoint te zetten. Ook in de laatste leg stond Cross met zijn rug tegen de muur. Bij een stand van 4-4 miste “The Dream Maker” de Bulls-Eye voor een 122 finish. Voor “Voltage” was het vervolgens een koud kunstje om met een 48-finish de wedstrijd in het slot te gooien.

In de eerste wedstrijd van de middagsessie rekende Mark McGeeney met 3-5 af met Ryan Searle.
Scott Mitchell kende vervolgens weinig moeite met zijn Duitse tegenstander Schindler. “The Wall” moest met 1-5 zijn meerdere erkennen in “Scotty Dog”. De partijen tussen Josh Payne & Jim Williams en Peter Wright & Max Hopp waren eveneens van korte duur. Payne won zijn partij met 5-2 en Wright was met dezelfde cijfers te sterk voor de Duitser.

Uitslagen

Mark McGeeney 5-3 Ryan Searle (H)
Josh Payne 5-2 Jim Williams (E)
Scott Mitchell 5-1 Martin Schindler (G)
Simon Whitlock 5-2 Andrew Gilding (F)
Mensur Suljovic 3-5 Stephen Bunting (G)
Rob Cross 5-4 Dimitri Van den Bergh (H)
Gerwyn Price 5-4 Glen Durrant (F)
Peter Wright 5-2 Max Hopp (E)

Alle verslagen van de Grand Slam of Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen en het wedstrijdschema van de Grand Slam of Darts zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken