/ Nieuws

Van Gerwen lijdt nederlaag op Grand Slam of Darts

Grand Slam of Darts

11-11-2018 23:53

Michael van Gerwen is tegen een verrassende nederlaag aangelopen tijdens de Grand Slam of Darts. De Nederlander ging onderuit tegen Jonny Clayton. Raymond van Barneveld en Wesley Harms wisten wel te winnen.

Na zijn demonstratiewedstrijd van zaterdag tegen BDO-speler Gary Robson, was ook de tweede wedstrijd van Van Gerwen van hoog niveau. 'Mighty Mike' begon sterk en wist Clayton meteen te breaken. De Welshman was hier niet van onder de indruk en plaatste direct een rebreak.

In de derde leg kwam Van Gerwen opnieuw op voorsprong en leek hij hard op weg om een nieuw record neer te zetten. De Nederlander stond namelijk op een gemiddelde van ruim 123, terwijl zijn tegenstander met een gemiddelde van 117 ook fantastisch speelde. De daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor 'MvG' één leg van de zege kwam.

Van Gerwen kreeg in de achtste leg meteen drie matchdarts op rij. Pijlen op dubbel 16 en dubbel 8 waren echter niet aan hem besteed, waarna Clayton er via een 58-finish 4-4 van maakte. In de gelijkopgaande beslissende leg was het Clayton die als eerste op een dubbel kwam en via tops de wedstrijd besliste.

Clayton speelt dinsdagavond zijn laatste groepswedstrijd tegen Gary Robson. Van Gerwen neemt het op dezelfde avond op tegen Joe Murnan. Bij een overwinning op Murnan mag 'MvG' zich op gaan maken voor de volgende ronde.

Barney door oog van de naald
Van Barneveld heeft met de grootste moeite gewonnen in Aldersley. 'Barney' verloor gisteren van Krzysztof Ratajski en had een overwinning nodig om nog zicht te houden op de tweede ronde. Tegen Adam Smith-Neale, die actief is bij de BDO, had de vijfvoudig wereldkampioen een beslissende leg nodig. In deze negende leg kreeg Van Barneveld nog zelfs vier matchdarts tegen, waarna hij via dubbel 10 de partij in zijn voordeel besliste.

De 34-jarige Harms heeft dankzij een overwinning op Mark Webster nog steeds zicht op de tweede ronde van de Grand Slam of Darts. De nummer 4 van de BDO plaatste in de derde leg zijn eerste break en liep vervolgens uit naar een 4-1 voorsprong. Webster, die in de gehele partij veel dubbels miste, kwam nog terug tot 4-3, maar kon niet voorkomen dat Harms de wedstrijd met 5-3 won. Dinsdag neemt Harms het nog op tegen Keegan Brown.

Wade wint opnieuw
James Wade heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Grand Slam of Darts gewonnen. De 35-jarige Engelsman, die de laatste twee televisietoernooien wist te winnen, was in een mooie partij te sterk voor Brown. Wade wist vroeg in de wedstrijd te breaken en gaf deze voorsprong niet meer weg. Via een mooie 101-checkout sleepte hij de partij uiteindelijk binnen.

Ook Gary Anderson heeft de volle vier punten behaald. 'The Flying Scotsman' kwam in de laatste partij van de avond in actie en was Ian White de baas. In een ijzersterk optreden, waarin hij maar liefst zeven keer 180 in zes legs liet noteren, stapte de Schot met een 5-1 zege van het podium.

Uitslagen zondagavond 11 november
Steve Hine 2-5 Michael Unterbuchner (D)
Joe Murnan 4-5 Gary Robson (A)
Mark Webster 3-5 Wesley Harms (C)
Raymond van Barneveld 5-4 Adam Smith-Neale (B)
James Wade 5-3 Keegan Brown (C)
Michael Smith 5-4 Krzysztof Ratajski (B)
Michael van Gerwen 4-5 Jonny Clayton (A)
Gary Anderson 5-1 Ian White (D)

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Grand Slam of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken