/ Nieuws

VERSLAG - Whitlock verder in krankzinnige poule

Grand Slam of Darts

12-11-2018 23:55

Simon Whitlock heeft na een geweldige wedstrijd de volgende ronde van de Grand Slam of Darts behaald. ‘The Wizard’ verloor afgelopen weekend nog zijn eerste poulewedstrijd met 5-1, maar staat tóch in de volgende ronde.

rn

Whitlock kreeg een onverwachte helpende hand van Andrew Gilding. De Engelsman was al uitgeschakeld voor een plek bij de beste zestien, maar speelde tegen Glen Durrant een heerlijke partij. Gilding pakte een 4-1 voorsprong met 80% op de dubbels en bracht de Lakeside kampioen flink aan het wankelen.

rn

Toch liet Durrant zien waarom hij de wereldkampioen bij de BDO is: ‘Gazza’ won drie legs op rij (nadat hij matchdarts van Gilding overleefde) en had een plek in de volgende ronde weer in eigen hand. Maar in de beslissende negende leg stond Gilding na negen darts op 51. Uiteindelijk gooide ‘Goldfinger’ de dubbel acht waarmee hij de wedstrijd won en Durrant in de wachtkamer zette.

rn

Durrant was nu afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Simon Whitlock en Gerwyn Price. Beide mannen gingen als een raket uit de startblokken, maar het was Price die een 4-1 voorsprong op het bord zette. Zowel Price (die al zeker was van een plek in de volgende ronde) als Whitlock gooiden op dat moment een gemiddelde dat ruim boven de 110 lag.

rn

Whitlock had in de tweede leg een 170-finish gegooid om op 1-1 te komen en gooide in de achtste leg nóg een 170-finish om er een allesbeslissende leg uit te slepen. In deze leg miste Price drie matchdarts, waarna Whitlock via de dubbels vier alsnog een plek in de volgende ronde wist binnen te halen: 5-4.

rn

De gemiddeldes van de twee wedstrijden in deze poule waren fantastisch: Whitlock eindigde op 108.86 (zijn één na hoogste gemiddelde ooit), Price gooide zijn hoogste gemiddelde ooit (104.58), Gilding gooide een gemiddelde van 101.52 en Durrant verliet het toernooi met een gemiddelde van 104.98.

rn

Suljovic haalt opgelucht adem

rn

Mensur Suljovic heeft zich met één overwinning in de poule weten te plaatsen voor de volgende ronde. ‘The Gentle’ kwam op een 3-1 voorsprong tegen Martin Schindler, maar zag de jonge Duitser alsnog met 5-4 winnen. Gelukkig voor Suljovic verloor Scott Mitchell vervolgens van Stephen Bunting, waardoor de Oostenrijker zich alsnog plaatste voor de laatste zestien.

rn

Wright en Payne samen naar volgende ronde

rn

Peter Wright is als groepswinnaar van poule E door naar de laatste zestien. ‘Snakebite’ versloeg Josh Payne met 5-4 en gaat in de volgende ronde spelen tegen Simon Whitlock. Payne staat ondanks de nederlaag óók in de volgende ronde. De jonge Engelsman werd daarbij geholpen door Jim Williams, die eerder op de avond met 5-4 had gewonnen van Max Hopp. Daarmee vloog de Duitser alsnog uit het toernooi en zit Payne dus nog steeds erin.

rn

Van den Bergh wint beslissingsduel tegen McGeeney

rn

Dimitri van den Bergh plaatste zich als laatste speler deze avond voor het vervolg van dit toernooi. In een alles of niets wedstrijd tegen Mark McGeeney kwam de jonge Belg op een 1-0 achterstand, maar vervolgens won hij vijf legs op rij. Daarmee schakelde hij de vierde BDO-speler van vandaag uit. Rob Cross was al zeker van een plaats in de volgende ronde en won aan het begin van de avond van Ryan Searle, die zijn debuut niet kon opluisteren met een overwinning.

rn

Uitslagen Grand Slam of Darts Dag 3

rn

Rob Cross 5-2 Ryan Searle (H)
Andrew Gilding 5-4 Glen Durrant (F)
Simon Whitlock 5-4 Gerwyn Price (F)
Mensur Suljovic 4-5 Martin Schindler (G)
Stephen Bunting 5-1 Scott Mitchell (G)
Max Hopp 4-5 Jim Williams (E)
Peter Wright 5-4 Josh Payne (E)
Dimitri Van den Bergh 5-1 Mark McGeeney (H)

rn

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Grand Slam of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

rn

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

rn

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken