/ Nieuws

VERSLAG - Harms toont spierballen en plaatst zich voor de tweede ronde

Grand Slam of Darts

14-11-2018 01:00

Wesley Harms mag zich gaan voorbereiden op een treffen met Gary Anderson. De Nederlander versloeg Keegan Brown in een wedstrijd van hoog niveau. Beide spelers kwamen sterk uit de startblokken. De twaalfdarters volgden elkaar in hoog tempo op. Bij een stand van 3-3 wankelde Brown, maar de voormalig wereldkampoen bij de jeugd wist toch de leg binnen te hengelen door 71 te finishen op de bull’s eye. Lang was Harms niet onder de indruk want de Nederlander wist via een elfdarter 4-4 te maken. Een decider was nodig om te bepalen wie er door zou gaan. Brown opende beroerd en scoorde slechts 27 met zijn openingsbeurt, Harms wist te profiteren. Na vijf beurten stond Harms op tops te wachten, echter mocht Brown aantreden voor 138. De Engelsman vond tweemaal een trippel negentien, maar zijn dart op dubbel twaalf belandde aan de binnenkant van de dubbel. Harms verscheen vervolgens aan de oche en benutte zijn derde wedstrijdpijl.Voor de al gekwalificeerde James Wade stond alleen nog de groepswinst op het spel. De in vorm verkerende Engelsman had geen kind aan Mark Webster. ‘The Machine’ gunde zijn opponent uit Wales slechts één leg en mocht daardoor 2.500,- Britse Ponden bijschrijven.

Groepsfase eindstation voor Barney
Raymond van Barneveld heeft zichzelf geen goede dienst bewezen. Vooraf wist de Nederlander dat hij met 5-3 moest winnen om plaatsing voor de tweede ronde af te dwingen, maar zijn wedstrijd tegen Michael Smith eindigde in mineur. Van Barneveld kreeg een 5-0 whitewash om de oren. De Nederlander kreeg dankzij een misser van Smith in de eerste leg nog twee pijlen om op het scorebord te komen, maar deze werden gemist. In het restant gunde ‘Bully Boy’ onze landgenoot geen dart meer op een dubbel. Dit kwam mede door het matige spel van de vijfvoudig wereldkampioen. Een gelaten Van Barneveld was scorend niet opgewassen tegen de Engelsman. Krzysztof Ratajski gaat als nummer twee door in Groep B. De Pool leverde een puike wedstrijd af tegen de winnaar van de Winmau World Masters Adam Smith-Neale. Ratajski begon goed en via een 85 en 92-finish kwam hij 2-0 voor. In de vierde leg wist Smith-Neale op het scorebord te komen, maar twee legs later zat zijn Grand Slam of Darts avontuur erop; 5-1 winst voor Ratajski.

Ian White bezwijkt onder de druk
Michael Unterbuchner heeft ten koste van Ian White de tweede ronde bereikt. De Duitser profiteerde van de vele dubbels die de ervaren Engelsman miste. White gaf nog wel zijn visitekaartje af door in de eerste leg 104 te finishen, maar was in het restant van de partij belabberd op zijn dubbels. De speler van de BDO brak ‘Diamond’ in de derde leg door 94 te finishen. White had daarvoor al twee beurten gehad om 32 uit te gooien, maar faalde. In de leg die volgde waren vier pijlen op de dubbel wederom niet aan de Engelsman besteed waardoor Unterbuchner uitliep naar 3-1. ‘Diamond’ leek het tij op tijd te keren en maakte 3-3, maar in de zevende leg miste hij twee pijlen waardoor de Duitser wederom voorkwam om deze voorsprong niet meer uit handen te geven. In Groep D ging Gary Anderson er vandoor met de groepswinst. ‘The Flying Scotsman’ won met 5-1 van Steve Hine. De Schot, 100 gemiddeld, had geen kind aan de excentrieke ‘Muffin Man’ die voor de derde keer op rij verloor in Wolverhampton.

Van Gerwen heeft geen kind aan Murnan
Michael van Gerwen heeft zich ondanks een nederlaag in de groepsfase geplaatst voor de tweede ronde. De nummer één van de wereld won met 5-1 van Joe Murnan. De Nederlander liep gemakkelijk uit naar 4-0 en had weinig te duchten van een ongeïnspireerde Murnan die eindigde met een gemiddelde onder de 80. In vijfde leg noteerde ‘Shaggy’ nog wel een elfdarter, maar dit was niks meer dan een laatste stuiptrekking. Jonny Clayton heeft zich in Groep A gekroond tot groepshoofd. De man uit Wales wist ook zijn derde wedstrijd te winnen. Ditmaal was de nummer acht van de BDO, Gary Robson kind van de rekening. ‘The Ferret’ was in een matige wedstrijd met 5-3 te sterk voor ‘Big Robbo’.

Uitslagen dinsdag 13 november
James Wade 5-1 Mark Webster (C)
Gary Anderson 5-1 Steve Hine (D)
Ian White 3-5 Michael Unterbuchner (D)
Keegan Brown 4-5 Wesley Harms (C)
Michael van Gerwen 5-1 Joe Murnan (A)
Jonny Clayton 5-3 Gary Robson (A)
Krzysztof Ratajski 5-1 Adam Smith-Neale (B)
Michael Smith 5-0 Raymond van Barneveld (B)

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Grand Slam of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken