/ Nieuws

VERSLAG - Suljovic worstelt en komt boven

Grand Slam of Darts

15-11-2018 00:04

Mensur Suljovic heeft de hoop van Rob Cross op het prolongeren van zijn wereldtitel een flinke knauw gegeven. De Oostenrijker klopte Voltage in de achtste finale van de Grand Slam met 10-7 en stuurde de regerend wereldkampioen dan ook met huiswerk de voorbereiding in. Dimitri van den Bergh zette in de openingswedstrijd van de avond de zaal in vuur en vlam door uit het niets een negendarter te gooien en daarna ten koste van Stephen Bunting de kwartfinale te bereiken. Ook Simon Whitlock en Gerwyn Price deden wat ze moesten doen en komen bij de laatste acht in actie.

Suljovic klopt wereldkampioen, Whitlock verrast Snakebite
In de aanloop naar het WK in december kreeg Rob Cross een flinke tik te verwerken. Mensur Suljovic was in een matige wedstrijd de sterkste en klopte de wereldkampioen met 10-7. In niets was te zien dat Cross en Suljovic de nummer drie en zeven van de wereld waren. Beide spelers hadden ontzettend veel moeite om in de openingsfase van de wedstrijd een fatsoenlijk niveau te halen. De Oostenrijker slaagde er dan nog wel in om een aantal dubbels te raken, waardoor hij de wereldkampioen ondanks matig spel na zes legs op een 5-1 achterstand had gezet. Op dat moment schrok Cross wakker en verkleinde hij de achterstand tot 6-4, maar overtuigend ging het allemaal niet. Hortend en stotend speelden beide spelers richting de finish met breaks over en weer. Cross kreeg in leg zestien drie pijlen om de stand in evenwicht te zetten, maar faalde in die opdracht. Een hele fijne 76-finish van Suljovic bracht de Oostenrijker daarna op 9-7, waarna hij 96 uitgooide en de wereldkampioen uitschakelde.
Het slotstuk van de avond tussen Peter Wright en Simon Whitlock werd door de Australiër winnend afgesloten. Whitlock was beduidend de betere en mikte Wright met 10-6 van het bord. The Wizard startte uitstekend aan de wedstrijd en gooide zichzelf redelijk rap naar een 5-2 voorsprong. Wright, die niet sterk voor de dag kwam, miste daarnaast ook nog eens kansen om terug in de wedstrijd te komen. Dat strafte Whitlock na de tweede onderbreking keihard af. De Australiër pakte de kansen die hij van de Schot kreeg en leek op weg naar een 9-4 voorsprong, maar toen verlengde Snakebite de wedstrijd op het allerlaatste moment alsnog. Het bleek uitstel van executie, want in de zeventiende leg toverde de Australische magier een goede leg uit zijn mouw en won hij met 10-6.

Price heeft de grootste spierballen, Van den Bergh wint met negendarter
Gerwyn Price won op ervaring het spierballenduel met Josh Payne. The Iceman was het meest constant en besliste in de slotfase met vijf legs op rij het duel in zijn voordeel. Het krachtsverschil tussen Price en Payne was tijdens de wedstrijd wel degelijk aanwezig, want de Welshman speelde beduidend beter dan zijn Engelse tegenstrever. Price slaagde er alleen niet in om dat verschil ook op het scorebord uit te drukken. Na tien legs, waarvan The Iceman er zeker acht had kunnen winnen, stond het gewoon 5-5 en had Payne nog alle kans om de zege te stelen. In leg twaalf pakte Price eindelijk de ruimere marge die hij verdiende. Dat was direct de nekslag voor Payne, die plotseling geen dubbel meer wist te raken en Price in rap tempo weg zag lopen. Binnen een mum van tijd stond de Welshman 9-5 voor en besliste hij op dubbel 18 de wedstrijd in zijn voordeel.
In de openingswedstrijd was Dimitri van den Bergh in een matige wedstrijd, die in de vijftiende leg uit het niets werd opgeluisterd met een negendarter, met 10-6 te sterk voor Stephen Bunting. Het was vooraf de verwachting dat Bunting en Van den Bergh weinig voor elkaar onder zouden doen. Dat bleek ook wel, want geen van beide spelers was in de eerste acht legs in staat om een break te plaatsen. Van den Bergh deed dat wel in leg negen, waardoor hij de tweede pauze met een 6-4 voorsprong in ging. Dat was een kleine tegenslag voor Bunting. De scores van The Bullet bleven achter bij die van zijn Belgische opponent, waardoor hij de break achterstand maar moeilijk in kon lopen. In de vijftiende leg zette Van den Bergh uit het niets de zaal in Wolverhampton op zijn kop. Hij gooide een negendarter, brak daarmee Bunting voor de tweede keer en gooide de wedstrijd dan ook in het slot. Een leg later was het na missers van Engelsman dan ook klaar: 10-6.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Grand Slam of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken