/ Nieuws

VERSLAG - Unterbuchner verrast Wade

Grand Slam of Darts

16-11-2018 00:32

Na de winst van het European Championship & The World Series of Darts heeft Michael Unterbuchner een einde gemaakt aan de sterke zegereeks van James Wade.

In de eerste fase van de wedstrijd nam de Duitser direct het initiatief. Na de eerste pauze besefte Wade dat hij het tij moest keren. Hij repareerde een 1-4 achterstand enigszins door terug te komen naar 4-6, maar het derde deel van de wedstrijd was weer voor de sterk Spelende Unterbuchner. Een knappe 95-finish zette “T-Rex” zelfs op een 4-8 voorsprong. Vervolgens sloegen de zenuwen toe bij de Duitser, wat de deur voor Wade weer op een kier zette. Bij een stand van 6-9 was het dan toch over en uit voor “The Machine”. Na het missen van 4 matchdarts vond Unterbuchner via tops zijn weg naar de laatste acht van de Grand Slam of Darts.

Wesley Harms kon in de tweede ronde niet stunten tegen Gary Anderson. Harms moest zich al snel terugvechten van een 3-0 achterstand. Dit leek in eerste instantie te lukken omdat Anderson wat in slaap was gesust, maar bij een 3-2 stand was er geen houden meer aan voor de Nederlander. De kansjes die “Sparky” kreeg werden niet benut, wat resulteerde in een whitewash in het tweede gedeelte van de wedstrijd. Harms verliet zodoende met een 10-2 verlies het podium.

Het kostte Jonny Clayton ook weinig moeite om een plek in de kwartfinale te bemachtigen. In de wedstrijd tegen Krzysztof Ratajski stond de Engelsman al snel op een 3-0 voorsprong. Clayton haalde hetzelfde niveau als hij deed in de wedstrijd van de groepsfase tegen Michael van Gerwen. Hij gooide een hoog gemiddelde en was finishend erg scherp. Ratajski kon af en toe nog een leg pakken maar werd nooit een bedreiging voor “The Ferret”. Met een 80-finish gooide Clayton de wedstrijd in het slot. Hij won zijn partij met 10-3.

Het laatste duel van de avond zorgde voor veel spektakel. In de wedstrijd tussen Michael Smith en Michael van Gerwen vlogen vooral op scorend gebied de vonken ervan af. Met een 121-finish voor een 3-1 voorsprong deelde Smith de eerste tik uit aan Van Gerwen. De Brabander leek hier niet van onder de indruk en denderde enkele legs later met een 88-finish over “Bullyboy” heen. Pas aan het einde van de wedstrijd liet Smith zijn eerste steekje vallen wat uiteindelijk cruciaal bleek. Hij miste op 48 waardoor Van Gerwen zich op een 7-9 voorsprong zette. De Engelsman leek nog een spectaculaire comeback te kunnen maken maar miste de dubbel voor een 160-finish. Vervolgens strafte de Brabander dit af via dubbel 10 om de wedstrijd te winnen met 8-10.

Uitslagen

Jonny Clayton 10-3 Krzysztof Ratajski
Michael Smith 8-10 Michael van Gerwen
James Wade 6-10 Michael Unterbuchner
Gary Anderson 10-2 Wesley Harms

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Grand Slam of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken