/ Nieuws

Price in thriller voorbij Whitlock

Grand Slam of Darts

16-11-2018 23:50

Gerwyn Price heeft zich voor de eerste keer geplaatst voor de halve finale op de Grand Slam of Darts. De 33-jarige Welshman was in een prachtig duel te sterk voor Simon Whitlock, die maar liefst vijf matchdarts onbenut liet.

Whitlock liet in het begin van de wedstrijd meteen van zich horen door zijn eigen leg via een 146-finish binnen te halen. De eerste vijf legs van de wedstrijd gingen met de darts mee, waardoor de Australiër met een 3-2 voorsprong de onderbreking in ging. In het tweede bedrijf liep Whitlock dankzij goed spel uit naar een 7-3 voorsprong. Price gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich terug in de wedstrijd. Bij 10-10 kwam 'The Iceman' uiteindelijk langszij. Dit ging gepaard met uitbundig gejuich, wat voor irritatie zorgde bij Whitlock.

Lang kon de darter uit Wales niet genieten van deze comeback, want Whitlock plaatste opnieuw een break. Dankzij een knappe 71-check out kwam Price weer langszij, waarna Whitlock via een nieuwe break op 15-13 kwam. De Australiër kreeg meteen matchdarts, maar kon het duel niet beslissen. Een leg later verprutste Whitlock opnieuw twee matchdarts. Price profiteerde van de gemiste dubbels en dwong een beslissende leg af. 'The Iceman' was in deze laatste leg de gelukkigste en gooide de wedstrijd via dubbel 12 in het slot.

Uitslagen vrijdag 16 november
Dimitri van den Bergh 9-16 Mensur Suljovic
Simon Whitlock 15-16 Gerwyn Price

Programma zaterdag 17 november
20.10 uur: Michael Unterbuchner - Gary Anderson
21.40 uur: Jonny Clayton - Michael van Gerwen 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken