/ Nieuws

Price in thriller voorbij Whitlock

Grand Slam of Darts

16-11-2018 23:50

Gerwyn Price heeft zich voor de eerste keer geplaatst voor de halve finale op de Grand Slam of Darts. De 33-jarige Welshman was in een prachtig duel te sterk voor Simon Whitlock, die maar liefst vijf matchdarts onbenut liet.

Whitlock liet in het begin van de wedstrijd meteen van zich horen door zijn eigen leg via een 146-finish binnen te halen. De eerste vijf legs van de wedstrijd gingen met de darts mee, waardoor de Australiër met een 3-2 voorsprong de onderbreking in ging. In het tweede bedrijf liep Whitlock dankzij goed spel uit naar een 7-3 voorsprong. Price gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich terug in de wedstrijd. Bij 10-10 kwam 'The Iceman' uiteindelijk langszij. Dit ging gepaard met uitbundig gejuich, wat voor irritatie zorgde bij Whitlock.

Lang kon de darter uit Wales niet genieten van deze comeback, want Whitlock plaatste opnieuw een break. Dankzij een knappe 71-check out kwam Price weer langszij, waarna Whitlock via een nieuwe break op 15-13 kwam. De Australiër kreeg meteen matchdarts, maar kon het duel niet beslissen. Een leg later verprutste Whitlock opnieuw twee matchdarts. Price profiteerde van de gemiste dubbels en dwong een beslissende leg af. 'The Iceman' was in deze laatste leg de gelukkigste en gooide de wedstrijd via dubbel 12 in het slot.

Uitslagen vrijdag 16 november
Dimitri van den Bergh 9-16 Mensur Suljovic
Simon Whitlock 15-16 Gerwyn Price

Programma zaterdag 17 november
20.10 uur: Michael Unterbuchner - Gary Anderson
21.40 uur: Jonny Clayton - Michael van Gerwen 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken