/ Nieuws

Anderson overtuigend naar laatste vier

Grand Slam of Darts

17-11-2018 21:20

Gary Anderson is de derde speler die zich heeft geplaatst voor de halve finales van de Grand Slam of Darts. Tegen Michael Unterbuchner kwam hij aanvankelijk op achterstand, maar werd er alsnog een ruime zege geboekt: 16-6.

Unterbuchner begon goed aan de wedstrijd: met een 78-finish brak hij Anderson direct in de eerste leg, waarna hij een 25-finish gooide om op 2-0 te komen. Toch ging Anderson, mede door finishes van 68 en 66, met een voorsprong de pauze in: 3-2.

Direct na de pauze miste Unterbuchner tops voor een 117-finish. Anderson gooide vervolgens een 152-finish waardoor hij op een break voorsprong kwam. De Schot liep uit naar een 8-3 voorsprong, voordat zijn tegenstander met een 107-finish de stand iets dragelijker maakte. Een leg later produceerde Anderson een 101-finish waardoor hij op een 9-4 voorsprong kwam.

In het vervolg van de wedstrijd kwam Anderson niet meer in de problemen. Unterbuchner produceerde nog wel een 160-finish om op 12-5 te komen, maar vijf legs later was de overwinning voor Anderson een feit: 16-6.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken