/ Nieuws

Eindsprint Van Gerwen is Clayton te machtig

Grand Slam of Darts

17-11-2018 22:41

Michael van Gerwen blijft in de race om zijn vierde Grand Slam titel op rij te pakken. Tegen Jonny Clayton had hij een zware wedstrijd, maar uiteindelijk wist hij met een eindsprint de zege te pakken: 16-12.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Nadat de eerste zes legs werden verdeeld gooide Clayton een 142-finish om op een break voorsprong te komen. Echter kon hij de voorsprong niet lang vasthouden, want een 124-finish bracht Van Gerwen op 4-4. Ook de twee daaropvolgende legs gingen tegen de darts, waardoor de pauze met 5-5 gehaald werd.

Van Gerwen pakte vervolgens drie legs op rij, maar mede door een 107-finish kon Clayton weer terug komen tot 8-8. Een paar legs later gooide ‘The Ferret’ een finish van 111 om de stand naar 10-10 te tillen. Twee legs later stond er 11-11 op het bord en leek er een spannende slotfase te komen.

Maar op het juiste moment wist Van Gerwen de juiste versnelling te vinden. Met twee elf-darters liep de Nederlander uit naar een 13-11 voorsprong, waarna hij zijn eigen leg behield voor de 14-11. Twee legs later miste hij acht matchdarts, maar een leg later kon hij (mede door drie gemiste dubbels van Clayton) de overwinning over de streep trekken: 16-12.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken