/ Nieuws

Eindsprint Van Gerwen is Clayton te machtig

Grand Slam of Darts

17-11-2018 22:41

Michael van Gerwen blijft in de race om zijn vierde Grand Slam titel op rij te pakken. Tegen Jonny Clayton had hij een zware wedstrijd, maar uiteindelijk wist hij met een eindsprint de zege te pakken: 16-12.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Nadat de eerste zes legs werden verdeeld gooide Clayton een 142-finish om op een break voorsprong te komen. Echter kon hij de voorsprong niet lang vasthouden, want een 124-finish bracht Van Gerwen op 4-4. Ook de twee daaropvolgende legs gingen tegen de darts, waardoor de pauze met 5-5 gehaald werd.

Van Gerwen pakte vervolgens drie legs op rij, maar mede door een 107-finish kon Clayton weer terug komen tot 8-8. Een paar legs later gooide ‘The Ferret’ een finish van 111 om de stand naar 10-10 te tillen. Twee legs later stond er 11-11 op het bord en leek er een spannende slotfase te komen.

Maar op het juiste moment wist Van Gerwen de juiste versnelling te vinden. Met twee elf-darters liep de Nederlander uit naar een 13-11 voorsprong, waarna hij zijn eigen leg behield voor de 14-11. Twee legs later miste hij acht matchdarts, maar een leg later kon hij (mede door drie gemiste dubbels van Clayton) de overwinning over de streep trekken: 16-12.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken