/ Nieuws

Briljante Anderson smijt titelhouder van Gerwen uit de Grand Slam of Darts

Grand Slam of Darts

18-11-2018 19:59

In de tweede halve finale van de Grand Slam of Darts kwamen er twee kanonnen in de strijd. Gary Anderson tegen Michael van Gerwen, oftewel de nummers vier en één uit de Order of Merit. Het voordeel van een wedstrijd tussen deze twee heren is dat de wedstrijd altijd in een moordend tempo worden gespeeld en dus heerlijk is om naar te kijken. Van Gerwen begon sterk aan de wedstrijd. Onze landgenoot nam een 3-1 voorsprong, maar de Schot kon het tij vrij makkelijk keren. In zijn eigen legs kwam Anderson eigenlijk niet in de problemen, terwijl hij in de legs die Mighty Mike begon steeds kansen kreeg. In de 16e leg pakte de Schot deze kans en kwam hij op een 11-9 voorsprong.  Van Gerwen knokte zich nog terug tot 11-11. In de 24e leg kon de Schot profiteren van missers op de dubbel van Mighty Mike. Dit bleek ook de beslissing in de wedstrijd te zijn. De Schot vloog naar de overwinning en gaf nog slechts één leg af: 16-12. De Nederlander kwam tot een gemiddelde van 99.05, terwijl Anderson 102.97 gooide.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Grand Slam of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Johan Sepers

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken