/ Nieuws

The Iceman op “coole” wijze naar de finale van de Grand Slam of Darts

Grand Slam of Darts

18-11-2018 20:00

In het begin gingen beide heren gelijk op. Toch wist de Oostenrijker voor de eerste pauze een break te plaatsen en ging hij derhalve met een 3-2 voorsprong de pauze in. Ook de tweede en derde sessie werden door The Gentle gewonnen, waardoor er na vijftien legs een 10-5 stand op het scorebord stond in het voordeel van Suljovic. Zijn uitgooipercentage lag waanzinnig hoog en de finaleplaats leek hem niet meer te kunnen ontgaan.  Wat er na de derde pauze met de Oostenrijker is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. Zo goed hij voor de derde pauze was, zo slecht was hij na derde pauze. Van de volgende 13 legs won hij er slechts twee, waardoor The Iceman zich voor de tweede keer plaatst voor een finale van een groot televisietoernooi. De eerste keer was tijdens de UK Open in 2017. In de twaalfde leg van de wedstrijd gooide Price overigens nog een 170 check out. The Iceman speelt vanavond de finale tegen de Schot Gary Anderson.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Grand Slam of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Johan Sepers

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken