/ Nieuws

Price pakt eerste majorzege in sensationele finale

Grand Slam of Darts

19-11-2018 02:18

Gerwyn Price heeft op sensationele wijze zijn eerste grote majortitel bij de PDC binnengehaald. De Welshman keek gedurende de wedstrijd vaak tegen een achterstand aan, probeerde daarop steeds vaker onder de huid van Gary Anderson te komen en slaagde daar in de slotfase van de wedstrijd ook in. The Flying Scotsman kon niet omgaan met de bulderende Price en gaf daarmee de titel uit handen.

De Schot en de Welshman maakten er vanaf de eerste pijl een spektakelstuk van. Anderson was daarbij degene die de meeste indruk maakte en in de vijfde leg plaatste hij dan ook de eerste break. De Schot scoorde goed en hield voornamelijk met zijn vele triples Price op achterstand. The Iceman was namelijk wel erg sterk op zijn dubbels en Anderson leek goed begrepen te hebben dat hij zijn opponent dus niet te veel kansen moest geven. Dat ging goed tot en met leg elf. Daarin plaatste The Flying Scotsman nog een break, maar daarna was het momentum helemaal weg bij Anderson en leek hij meer bezig met de emotionele uitbarstingen van Price dan met zijn eigen spel. De Welshman pakte op een 7-4 achterstand vier legs op rij en bracht daarmee de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd.

Op 8-8 draaide Anderson met drie 'grote-mannen-finishes' de pot weer zijn kant op. Finishes van 72, 84 en 144 zetten The Flying Scotsman weer terug op pole position, maar het zelfvertrouwen van Price werd er niet minder om. Hij hield zijn kansen in leven door in leg twintig 70 te finishen voor een rebreak, verkleinde de achterstand tot 11-9 en daagde Anderson daarna opzichtig uit door zijn manier van juichen na te bootsen en de Schot uit te zwaaien toen die het podium verliet voor de onderbreking. Dat leverde Price geen energieboost op, terwijl Anderson zijn revanchegevoelens niet kon omzetten in grootse dartsdaden. Met ieder een break en drie legs die met de darts meegingen werd er in de vijf legs na de emotionele onderbreking geen beslissend gat geslagen. Anderson behield met 13-12 de leiding, Price zat nog altijd in de wedstrijd en nets leek een spannende slotfase tussen de twee kemphanen nog in de weg te staan.

De break van Price in de zesentwintigste leg, waardoor het 13-13 werd en er alleen nog maar een best-of-five gespeeld moest worden, deed de spanning alleen nog maar stijgen. Een ontzettend belangrijke leg volgde, die op curieuze wijze door Price werd gewonnen. Niet doordat er dubbels gemist werden, maar doordat Anderson op weg naar een 136-finish afgeleid leek te worden door Price. Die was zich van geen kwaad bewust en mikte zelf 25 van het bord, waardoor hij op twee legs van de zege kwam. Dat bleek uiteindelijk de beslissing te zijn geweest. Price kroop ook in de laatste twee legs onder de huid van Anderson, kreeg zelfs een zetje van de Schot toen hij naar mening van The Flying Scotsman te uitgebreid vierde en bleef zelf zijn pijlen op acceptabele wijze naar het bord gooien. Dat kon niet gezegd worden van Anderson. Die was het helemaal kwijt en vergooide daarmee zijn kansen op zijn eerste toernooiwinst in Wolverhampton. Die ging namelijk naar Price, want door een 60-finish gooide hij zich in leg 29 naar zijn eerste majorzege ooit.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken