/ Nieuws

Van Gerwen zonder problemen naar tweede ronde

Players Championship Finals

24-11-2018 01:23

Michael van Gerwen heeft zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals. De nummer één van de wereld won met 6-1 van Matthew Edgar uit Engeland.

Naast Van Gerwen, die in de tweede ronde Keegan Brown treft, wist ook Danny Noppert zich te plaatsen voor de laatste 32 in Minehead. 'Noppie' won met 6-3 van Rowby-John Rodriguez. In de tweede ronde gaat Noppert spelen tegen Mervyn King.

Voor de resterende Nederlanders die vanavond in actie kwamen is het doel gevallen. Vincent van der Voort kreeg een 'whitewash' van Michael Smith en Jermaine Wattimena verloor van Stephen Burton. Daarnaast gingen Jan Dekker, Ron Meulenkamp en Jeffrey de Graaf onderuit tegen Ricky Evans, Chris Dobey en Darren Webster.

Reyes verrast tegen Cross
De grootste verrassing van de avond kwam op naam van Cristo Reyes. De Spanjaard won namelijk met maar liefst 6-1 van Rob Cross, die hierdoor een slechte generale kent voor het PDC WK Darts. Gary Anderson en Peter Wright maakten hun favorieten status vanavond wel waar. 'The Flying Scotsman' won met 6-2 van Alan Tabern en landgenoot Wright versloeg Toni Alcinas uit Spanje met 6-2.

De mooiste partij van de avond ging tussen Krzysztof Ratajski en Gerwyn Price. Price, vorige week winnaar van de Grand Slam of Darts, begon sterk en leek na een 4-0 en 5-1 voorsprong op weg naar een eenvoudige overwinning. Echter was het Ratajski die zich vanuit een verslagen positie terug wist te vechten in de wedstrijd. De Pool won dankzij een gemiddelde van ruim 105 en een finishpercentage van 55% alsnog met 6-5 en mag zich nu opmaken voor een duel met Adrian Lewis.

Uitslagen vrijdag 23 november
Eerste ronde
Hoofdpodium
Ian White 6-2 Scott Taylor
Gary Anderson 6-2 Alan Tabern
Rob Cross 1-6 Cristo Reyes
Krzysztof Ratajski 6-5 Gerwyn Price
Peter Wright 6-2 Toni Alcinas
Michael van Gerwen 6-1 Matthew Edgar
Michael Smith 6-0 Vincent van der Voort

Tweede podium
Jermaine Wattimena 5-6 Stephen Burton
John Henderson 5-6 Joe Cullen
Jonny Clayton 6-3 Mark Webster
Ricky Evans 6-3 Jan Dekker
James Wilson 6-2 Dimitri Van den Bergh
Danny Noppert 6-3 Rowby-John Rodriguez
Chris Dobey 6-3 Ron Meulenkamp
Darren Webster 6-3 Jeffrey de Graaf
Steve Beaton 6-5 Kim Huybrechts

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Players Championships Finals toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 Overzicht Nederlanders ronde 1 PCF

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken