/ Nieuws

Noppert en Van Gerwen naar laatste zestien

Players Championship Finals

24-11-2018 19:55

Michael van Gerwen  is goed op weg om voor het vierde jaar op rij de Players Championship Finals te winnen. Tijdens zijn tweede ronde wedstrijd tegen Keegan Brown gooide hij een gemiddelde van 106 en versloeg hij de Engelsman met 6-1, mede dankzij een 143 en 113-finish. In de derde ronde treft Van Gerwen Stephen Burton, die na een zege op Jermaine Wattimena ook afrekende met Darren Webster.

Ook Danny Noppert overleefde de tweede ronde. In een lastige wesdtrijd tegen Mervyn King overleefde hij in de elfde leg een matchdarts, waarna ‘Noppie’ via de dubbel tien de 6-5 zege op het bord zette. Vanavond speelt Noppert tegen Krysztof Ratajski. De Pool kwam gisteren al knap terug tegen Gerwyn Price en won vanmiddag knap met 6-3 van Adrian Lewis. Jeffrey de Zwaan verloor met 6-2 van Ricky Evans en kan zich gaan opmaken voor het WK.

De nummer 1 van de plaatsingslijst, Ian White ging verrassend ruim onderuit tegen Brendan Dolan (6-3). Dolan, die buiten de top 32 van de wereld staat speelt in de derde ronde tegen landgenoot Daryl Gurney. Gurney kende een moeizame wedstrijd tegen Ryan Searle, overleefde een aantal matchdarts maar staat alsnog bij de laatste zestien. Simon Whitlock en Michael Smith werden uitgeschakeld door respectievelijk Gary Anderson en Jonny Clayton.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken