/ Nieuws

Noppert en Van Gerwen naar laatste zestien

Players Championship Finals

24-11-2018 19:55

Michael van Gerwen  is goed op weg om voor het vierde jaar op rij de Players Championship Finals te winnen. Tijdens zijn tweede ronde wedstrijd tegen Keegan Brown gooide hij een gemiddelde van 106 en versloeg hij de Engelsman met 6-1, mede dankzij een 143 en 113-finish. In de derde ronde treft Van Gerwen Stephen Burton, die na een zege op Jermaine Wattimena ook afrekende met Darren Webster.

Ook Danny Noppert overleefde de tweede ronde. In een lastige wesdtrijd tegen Mervyn King overleefde hij in de elfde leg een matchdarts, waarna ‘Noppie’ via de dubbel tien de 6-5 zege op het bord zette. Vanavond speelt Noppert tegen Krysztof Ratajski. De Pool kwam gisteren al knap terug tegen Gerwyn Price en won vanmiddag knap met 6-3 van Adrian Lewis. Jeffrey de Zwaan verloor met 6-2 van Ricky Evans en kan zich gaan opmaken voor het WK.

De nummer 1 van de plaatsingslijst, Ian White ging verrassend ruim onderuit tegen Brendan Dolan (6-3). Dolan, die buiten de top 32 van de wereld staat speelt in de derde ronde tegen landgenoot Daryl Gurney. Gurney kende een moeizame wedstrijd tegen Ryan Searle, overleefde een aantal matchdarts maar staat alsnog bij de laatste zestien. Simon Whitlock en Michael Smith werden uitgeschakeld door respectievelijk Gary Anderson en Jonny Clayton.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken