/ Nieuws

Noppert verrast Ratajski

Players Championship Finals

25-11-2018 00:50

Danny Noppert heeft zichzelf een dienst bewezen door Krysztof Ratajski uit te schakelen. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, maar in het restant van de wedstrijd gunde de Nederlander zijn opponent slechts één leg. Dit kwam vooral doordat de Pool weinig geluk kende op zijn dubbels. Ratajski benutte slechts vier van zijn 22 pogingen. In de kwartfinale treft Noppert Stephen Bunting. ‘The Bullet’ verraste vriend en vijand door de Schot Peter Wright uit te schakelen. Beide heren waren de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd waardoor een beslissende leg het pleit tussen beide gladiatoren moest beslechten. Het was Bunting die als eerst in vijf beurten uit was en zo zijn plek voor de kwartfinales veiligstelde.

Michael van Gerwen is nog in de race om voor het vierde jaar op rij het zilverwerk omhoog te tillen in Minehead. De Nederlander had het vier legs lastig met de relatief onbekende Stephen Burton, maar ontdeed zich daarna vrij eenvoudig van de Engelsman: 10-4. Van Gerwen treft op de finaledag de jarige Steve Lennon. De Ier was met 10-7 te sterk voor de Duitser Gabriel Clemens.

Eerder op de avond won Chris Dobey van James Wade. ‘The Machine’ leek met de overwinning aan de haal te gaan, maar vier gemiste matchdarts gooide roet in het eten. ‘Hollywood’ kwam langszij en benutte zijn tweede wedstrijdpijl. Dobey zal het zondag opnemen tegen Daryl Gurney. De Noord-Ier leverde een puike wedstrijd af (ruim 101 gemiddeld) tegen Brendan Dolan en won met 10-6.

De laatste kwartfinale zal gaan tussen Gary Anderson en Jonny Clayton. Anderson had geen kind aan ‘Rockstar’ Joe Cullen (10-2), terwijl Clayton afrekende met Ricky Evans (10-5).

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Players Championships Finals toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken