/ Nieuws

Efficiënte Noppert is niet te stoppen

Players Championship Finals

25-11-2018 17:34

Danny Noppert is doorgedrongen tot de halve finales van de Players Championship Finals. De Fries won na een spannend gevecht met 10-7 van Stephen Bunting en staat daardoor voor het eerst in zijn PDC-carrière in de halve finale van een televisietoernooi. Michael van Gerwen vergezelt Noppie bij de laatste vier na een simpele 10-3 zege op Steve Lennon.

Oranje boven in Minehead
De wedstrijd tussen Noppert en Bunting golfde enorm op en neer. Eerst kwam onze landgenoot een break voor, maar een paar legs later stond The Bullet dan weer op een 6-3 voorsprong. Vanaf dat moment nam Noppie de regie in handen. Met een hele fijne 112-finish pakte hij in de tiende leg een break terug en daarna sloeg hij steeds op de goede momenten toe. Met stabiel spel zette hij de bordjes weer in evenwicht en met een 8-7 voorsprong op zak plaatste de darter uit Joure de beslissende break. Die kwam Bunting dan ook niet meer te boven.
Michael van Gerwen begon nog stroef in zijn wedstrijd tegen Steve Lennon. In de openingsfase slaagde MVG er niet in om zijn tegenstander direct op grote achterstand te zetten, waar dat normaal gesproken een specialiteit is van Mighty Mike. Lennon kwam in de zevende leg terug tot 4-3 en op gelijke hoogte in breaks, maar vanaf dat moment pakte Van Gerwen de Ier bij de lurven en liet hij hem niet meer los. Zes legs op rij gingen naar onze landgenoot, die afsloot met een gemiddelde van ruim 101.

Anderson en Gurney zijn snel klaar
In de andere twee halve finales was er geen sprake van spanning. Gary Anderson gooide werkelijk fenomenaal tegen Jonny Clayton, die lijdzaam moest toezien hoe de Schot de ene na de andere hoge score uit de Schots geruite mouw toverde. Anderson gooide in veertien legs vijftien scores van honderdveertig of hoger, mikte in leg twaalf een schitterende 150-finish van het bord met Clayton op een dubbel en eindigde uiteindelijk op een gemiddelde van 110 per drie pijlen: 10-4.
Daryl Gurney rekende ondertussen eenvoudig af met toernooiverrassing Chris Dobey, die in de voorgaande wedstrijd nog van James Wade had gewonnen. SuperChin hamerde net als Anderson de ene na de andere triple binnen en liet geen spaan heel van Hollywood. Ook de dubbels van Gurney waren goed verzorgd, getuige zijn finishpercentage van ruim 62 procent. Als klap op de vuurpijl schonk hij het publiek in de elfde leg ook nog een 170-finish, waarna hij het klusje een leg later klaarde en met liefst 10-2 won.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Players Championships Finals toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken