/ Nieuws

Efficiënte Noppert is niet te stoppen

Players Championship Finals

25-11-2018 17:34

Danny Noppert is doorgedrongen tot de halve finales van de Players Championship Finals. De Fries won na een spannend gevecht met 10-7 van Stephen Bunting en staat daardoor voor het eerst in zijn PDC-carrière in de halve finale van een televisietoernooi. Michael van Gerwen vergezelt Noppie bij de laatste vier na een simpele 10-3 zege op Steve Lennon.

Oranje boven in Minehead
De wedstrijd tussen Noppert en Bunting golfde enorm op en neer. Eerst kwam onze landgenoot een break voor, maar een paar legs later stond The Bullet dan weer op een 6-3 voorsprong. Vanaf dat moment nam Noppie de regie in handen. Met een hele fijne 112-finish pakte hij in de tiende leg een break terug en daarna sloeg hij steeds op de goede momenten toe. Met stabiel spel zette hij de bordjes weer in evenwicht en met een 8-7 voorsprong op zak plaatste de darter uit Joure de beslissende break. Die kwam Bunting dan ook niet meer te boven.
Michael van Gerwen begon nog stroef in zijn wedstrijd tegen Steve Lennon. In de openingsfase slaagde MVG er niet in om zijn tegenstander direct op grote achterstand te zetten, waar dat normaal gesproken een specialiteit is van Mighty Mike. Lennon kwam in de zevende leg terug tot 4-3 en op gelijke hoogte in breaks, maar vanaf dat moment pakte Van Gerwen de Ier bij de lurven en liet hij hem niet meer los. Zes legs op rij gingen naar onze landgenoot, die afsloot met een gemiddelde van ruim 101.

Anderson en Gurney zijn snel klaar
In de andere twee halve finales was er geen sprake van spanning. Gary Anderson gooide werkelijk fenomenaal tegen Jonny Clayton, die lijdzaam moest toezien hoe de Schot de ene na de andere hoge score uit de Schots geruite mouw toverde. Anderson gooide in veertien legs vijftien scores van honderdveertig of hoger, mikte in leg twaalf een schitterende 150-finish van het bord met Clayton op een dubbel en eindigde uiteindelijk op een gemiddelde van 110 per drie pijlen: 10-4.
Daryl Gurney rekende ondertussen eenvoudig af met toernooiverrassing Chris Dobey, die in de voorgaande wedstrijd nog van James Wade had gewonnen. SuperChin hamerde net als Anderson de ene na de andere triple binnen en liet geen spaan heel van Hollywood. Ook de dubbels van Gurney waren goed verzorgd, getuige zijn finishpercentage van ruim 62 procent. Als klap op de vuurpijl schonk hij het publiek in de elfde leg ook nog een 170-finish, waarna hij het klusje een leg later klaarde en met liefst 10-2 won.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Players Championships Finals toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken