/ Nieuws

Gurney wint PC Finals ten koste van Van Gerwen

Players Championship Finals

25-11-2018 23:44

Na drie jaar heeft de Players Championship Finals een nieuwe winnaar: Daryl Gurney. 'Superchin', die in de tweede ronde nog matchdarts overleefde, was in een spannende en gelijkopgaande finale nipt te sterk voor Michael van Gerwen.

Gurney wint spannende finale
In een erg spannende finale ging de wedstrijd tot 6-6 gelijk op. Van Gerwen was scorend sterker, maar Gurney bleef in de eigen legs overeind. In de dertiende leg was het Van Gerwen die via een mooie 88-finish de eerste break wist te plaatsen. Gurney knakte echter niet, pakte via dubbel 16 meteen de leg terug en kwam zelfs op een 8-7 voorsprong. 'MvG' behield nu wel zijn leg en nam weer een break voorsprong, maar zag de Noord-Ier opnieuw langszij komen. Gurney kwam vervolgens op 10-9, waardoor hij nog één leg verwijderd was van de titel. In de twintigste leg gaf Van Gerwen niet thuis, waarna Gurney via een bullseye-finish zijn tweede major titel in de wacht sleepte. (video onderaan)

Gurney bereikte de finale dankzij een overwinning op Danny Noppert, de tweede Nederlander die de finaleavond wist te halen. 'Noppie' zal echter niet met veel plezier terugkijken naar zijn eerste halve finale op een PDC Major toernooi. Mede door veel gemiste dubbels maakte de Nederlander nooit aanspraak op de zege. Gurney begon sterk en wist snel op een 6-1 voorsprong te komen. Noppert wist terug te komen tot 6-3, maar won vanaf dit moment niet één leg meer. Hierdoor plaatste Gurney zich voor zijn derde grote finale bij de PDC.

Van Gerwen nam in zijn halve finale revanche op Gary Anderson, die vorige week nog te sterk was voor de Nederlander. De nummer één van de wereld kende een stroeve start en keek tegen een 0-3 en later 3-5 achterstand aan. Van Gerwen schakelde een versnelling bij en knokte zich weer langszij. In de vijftiende leg wist 'MvG' voor het eerst Anderson te breaken en op voorsprong te komen. Bij 9-9 maakte Anderson weer gelijk, maar gaf vervolgens opnieuw zijn leg af. Van Gerwen maakte nu geen fout en gooide zich via een prachtige 121-finish naar de finale.

Van den Bergh prolongeert jeugd WK titel
Naast de halve finales en finale van de Players Championship Finals werd ook de finale van het jeugd WK afgewerkt. Hierin stond titelverdediger Dimitri van den Bergh tegenover Martin Schindler uit Duitsland. Van den Bergh speelde sterk, wist Schindler meteen te breaken en vervolgens een 151-check out te gooien. Hierdoor kwam de Belg op een 3-0 voorsprong. Schindler deed wat terug via een 107-finish, maar was verder niet bij machten om een rebreak te plaatsen. 'The Dream maker' prolongeerde zodoende via een 6-3 zege zijn Youth WK titel.

Uitslagen zondagavond 25 november
Halve finale
Daryl Gurney - Danny Noppert 11-3
Michael van Gerwen - Gary Anderson 11-9

Finale
Michael van Gerwen - Daryl Gurney 9-11

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken