/ Nieuws

SPECIAL - Stephen Bunting op de weg terug?

04-12-2018 11:14

In de aanloop naar het WK brengen de redacteuren van RTL7Darts ieder een speciaal artikel over een WK-deelnemer naar keuze. Vandaag leest u het persoonlijke verhaal van Stephen Bunting, opgetekend door Colin Noteboren.

Met een WK-titel en tweemaal winst bij de Winmau World Masters op zak (BDO), was de tijd rijp om de strijd aan te gaan met de grote mannen van de PDC. Dit leek een geslaagde zet voor de man uit St. Helens, want enkele maanden later knokte hij zich tot de kwartfinales van de European Championships en behaalde hetzelfde resultaat op zijn eerst WK bij de PDC. Mede dankzij zijn goede optreden in Alexandra Palace, was een uitnodiging voor de Premier League een droom die werkelijkheid werd. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat “The Bullet” zich bij een rijtje van grote namen mocht voegen.

Het liep allemaal even anders voor Bunting... Al in 2015 merkte hij dat het aanpoten was bij de PDC. Hij zette nog een mooie prestatie neer toen hij de halve finale van het UK Open bereikte, maar kon verder weinig potten breken. Ook 2016 bleek een mager jaar te worden voor de Engelsman. Hij haalde nog de laatste zestien van The Masters maar verdween verder van de grote televisietoernooien. Het had zelfs niet veel gescheeld of Bunting had zijn pijlen voorgoed aan de wilgen gehangen. In een openhartig interview dat hij voerde met Live Darts, vertelde hij dat hij vocht tegen een depressie. “Op de toernooien die ik speelde voelde ik dat mensen naar me keken en me uitlachten, zo erg voelde ik me op dat moment” luidde een uitspraak van de Engelsman. Na goede gesprekken met een sportpsycholoog zit hij gelukkig weer lekker in zijn vel. Dit uitte zich in goede prestaties in de loop naar het aankomende WK. Zo gooide hij zijn eerste 9-darter uit zijn carrière tijdens een UK-Open Qualifiers toernooi en versloeg hij in november Peter Wright met 10-9 om een plek in de kwartfinale van de Players Championship Finals te bemachtigen. Bunting speelt eindelijk weer met zelfvertrouwen en dat is goed om te zien.

Ondanks alle tegenslagen van de afgelopen jaren bleef Bunting het geloof houden in zijn ultralichte Target-darts (12 gram). Waar veel darters na verloop van tijd wisselen van gewicht en vorm in hun pijlen, bleef “The Bullet” zijn darts trouw. Toen Bunting voor het eerst zijn sport oppakte speelde hij ook al met lichte pijlen van achttien gram. Deze bestonden echter uit koper en sleten steeds verder af totdat ze uiteindelijk twaalf gram wogen. Sindsdien schakelde “The Bullet” over op pijlen van nikkel en veranderde vervolgens nooit meer van gewicht.

Of we komend WK lang kunnen genieten van de man uit St. Helens is maar de vraag. In zijn eerste partij die gespeeld wordt op donderdag 20 december wacht hem, afhankelijk van de uitslag in de voorgaande wedstrijd, Luke Humphries of Adam Hunt. Als hij zijn niveau van enkele jaren geleden weet op te pakken, maakt “The Bullet” een goede kans om ver te komen op het mooiste toernooi van het jaar.

Door: Colin Noteboren

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken