/ Nieuws

De Zwaan overtuigend naar tweede ronde

PDC World Championship

13-12-2018 21:02

Jeffrey de Zwaan heeft de openingswedstrijd van het WK overtuigend weten te winnen. Tegen Nitin Kumar verloor ‘The Black Cobra’ maar drie legs en mag hij zich opmaken voor een duel met Rob Cross: 3-0.

Kumar begon aardig aan de wedstrijd, maar miste in de eerste leg drie darts om zijn eigen leg te behouden. De Zwaan profiteerde ervan en wist de set met 3-0 naar zich toe te trekken. In de tweede set had hij het echter een stuk lastiger met zijn Indiase opponent. Kumar behield twee keer zijn eigen leg, waardoor er een vijfde leg nodig was. Hierin overtuigde De Zwaan en via een 70-finish schreef hij ook de tweede set op zijn naam.

De derde set werd er één waarin vele dubbels gemist werden. Beide mannen misten veelvuldig, waardoor Kumar twee keer zijn eigen leg niet wist te behouden. Tussendoor zorgde een 60-finish voor legwinst van Kumar in de leg van De Zwaan. De vierde leg werd uiteindelijk de beslissende in de wedstrijd: De Zwaan gooide een 52-finish op tops en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING - De Zwaan zonder moeite voorbij Kumar
2 Jeffrey de Zwaan: 'Nervositeit maakte me iets scherper'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken