/ Nieuws

Dekker vecht zich langs Ashton

PDC World Championship

13-12-2018 23:08

Jan Dekker heeft een prima zege geboekt op het WK. Na een moeizame eerste set wist hij een knappe zege te pakken tegen Lisa Ashton: 3-1.

Ashton zal zich haar eerste set op het PDC WK nog lang heugen: met finishes van 110 en 121 wist zij de eerste zet met 3-0 en een gemiddelde van 107 te winnen. Gelukkig voor tegenstander Dekker was er na die eerste set een pauze, waardoor iedereen even op adem kon komen. Dekker kwam sterk uit de pauze: nadat Ashton drie pijlen miste om er 1-1 in legs van te maken behield Dekker zijn eigen leg om de set uiteindelijk met 3-0 te winnen (1-1).

De derde set werd een spannende: beide spelers braken elkaar één keer waarna er een vijfde leg nodig was. Met Ashton op 70 wist Dekker tops te gooien waardoor hij zijn eigen set nipt wist te winnen: 2-1 . Ook de set erna stond vol van de spanning: met een prachtige 110-finish behield Dekker zijn eigen leg om er 1-1 van te maken. Een leg later brak hij Ashton om vervolgens zijn eigen leg te behouden voor een 3-1 zege in sets.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING - Dekker wint battle of the sexes na zenuwslopend duel
2 Jan Dekker: 'Het was een rollercoaster'
3 Ashton over battle of the sexes: 'Gewoon twee darters'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken