/ Nieuws

Ontgoochelde Nicholson vindt zijn Waterloo

PDC World Championship

14-12-2018 18:36

Na enkele jaren van afwezigheid maakte Paul Nicholson zijn rentree op het meest prestigieuze dartstoernooi. Helaas bleek zijn terugkeer van korte duur. Na drie sets verliet een gedesillusioneerde Nicholson teleurgesteld het podium. Beide gladiatoren waren aan elkaar gewaagd in de eerste set. Nicholson profiteerde van gemiste dubbels van Burness. Echter lukte het de ‘Aussie’ niet om de break te verzilveren. ‘The Asset’ miste twee darts op dubbel twintig waardoor Burness op gelijke hoogte kwam om een leg later de set over de streep te trekken. Nicholson kwam gaandeweg de partij scorend te kort. Het lukte ‘The Asset’ daarom niet om grip te krijgen op de wedstrijd. Burness pakte daardoor vrij eenvoudig, mede dankzij een 104-finish, de tweede set. Het was niet de avond van Nicholson want als de Australiër scorend kon meekomen gooide Burness de ene na de andere belangrijke finish uit. In de derde set vond de Noord-Ier 106 en 88 op cruciale momenten. In de derde leg miste Burness zijn eerste pijl voor de wedstrijd waardoor Nicholson nog een leg kon opeisen. Echter bleek dit niks meer dan een laatste stuiptrekking te zijn want een leg later vond Burness dubbel acht voor de winst.

Jamie Lewis deed zijn favorietenrol wel eer aan. De man uit Wales die vorig jaar nog de halve finale bereikte, won met 3-2 Van Cody Harris. De Welshman pakte overtuigend de eerste set, maar deed vooral goede zaken in de tweede. Lewis gooide 96 en 98 uit terwijl Harris op een betere finish stond te wachten. Lewis leek de wedstrijd in handen te hebben, maar viel stil in de derde set waardoor Harris tegen de darts in de set op zijn naam wist te schrijven. De vierde set ging gelijk op, maar in de beslissende leg nam Harris het heft in de handen door zijn tweede maximale score te gooien waardoor hij comfortabel de tijd had om 62 te finishen. De man uit Nieuw-Zeeland kreeg in de beslissende set een goede mogelijkheid om te breaken, maar zijn dart op dubbel negen belandde aan de binnenkant. Door slecht rekenwerk van zijn kant, Harris liet 99 over i.p.v. 100, was het Lewis die als eerst op een dubbel kwam en 2-0 maakte. Een leg later was het de Welshman die mocht juichen want met een dertiendarter besliste hij de wedstrijd in zijn voordeel.

Barnard sleept wedstrijd voor de poorten van de hel weg
Michael Banard heeft de tweede ronde bereikt van het WK darts. In een knotsgekke wedstrijd was de Engelsman met 3-2 te sterk voor Jose Da Sousa. De Portugees Da Sousa had misschien wel met 2-0 in sets voor moeten staan, de Portugees kwam telkens als eerste op een dubbel om de set te pakken, maar liet zich tweemaal de kaas van het brood eten. In de eerste set miste Da Sousa vier pijlen om in de tweede set twee darts onbenut te laten. In de derde set leek Barnard het pleit te beslechten door Da Sousa in de derde leg te breaken, maar vervolgens kreeg ‘The Dinosaur’ geen pijlen om het af te maken. Omdat Da Sousa daarna een dertiendarter op het bord toverde ging hij er met de set vandoor. Dit gaf de Portugees nieuw elan want de vierde set was een simpele prooi voor Da Sousa. Beide spelers hielden in de vijfde set vrij eenvoudig hun eigen leg waardoor een beslissende leg moest uitmaken wie er met de winst vandoor zou gaan. De Portugees had het voordeel deze te mogen beginnen en stond na vier beurten keurig op 61. Het lukte Da Sousa niet om zijn zenuwen onder controle te houden want zes gemiste wedstrijdpijlen gooiden roet in het eten. De Engelsman kwam uit geslagen positie terug om zijn tweede dart op dubbel zestien te benutten.

Tabern maakt het zichzelf moeilijk
Ook Alan Tabern heeft zich geplaatst voor de tweede ronde. De ervaren Engelsman won van de Australiër Raymond Smith. Tabern deelde direct een tik uit door Smith middels een 101-finish in de eerste leg te breaken. Ook de tweede set ging vrij eenvoudig naar de Engelsman die de set over de streep trok door 71 te finishen op bull’s eye. Door falen van Smith op de dubbels kreeg Tabern bij een stand van 2-2 vijf darts voor de wedstrijd, maar Tabern miste. Smith kwam vervolgens terug voor dubbel één om de derde set te pakken. De setwinst leverde Smith duidelijk energie op want ook de tweede set ging mede dankzij een 96 en 104 finish naar de Australiër. Vooral laatstgenoemde finish was van grote klasse want zijn opponent stond op 41 te wachten. Ondanks dat het momentum duidelijk bij Smith lag, wist Tabern zich te herpakken in het restant. ‘The Saint’ brak Smith direct om twee legs later zijn vijfde wedstrijdpijl raak te gooien.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken