/ Nieuws

Noppert gunt Lam slechts één leg

PDC World Championship

14-12-2018 21:03

Ondanks dat Danny Noppert zijn debuut maakte in het Alexandra Palace had de Fries absoluut geen last van koudwatervrees. De eerste leg moest onze landgenoot nog afstaan aan zijn opponent uit Hongkong, maar daarna was het Noppert die de klok sloeg. Mede dankzij een keurige 95-finish pakte ‘Noppie’ de eerste set gemakkelijk met 3-1 tegen darts in.

Lam kwam in de eerste set scorend nog flink tekort, in de tweede miste hij de broodnodige dubbels. Hierdoor werd Noppert, die gemiddeld tien punten per beurt meer scoorde dan de man uit Azië, al helemaal in een zetel geholpen. Ook de tweede set ging naar de Nederlander, ditmaal met 3-0.

Noppert leek het lot van Lam in de eerste leg van de derde set te beslechten door de man uit Hongkong wederom te breaken. Lam stond op 36 te wachten, maar de Fries poetste met zijn derde pijl 97 van het scorebord om zo nog meer zout in de wonden van Lam te strooien. De Fries eindigde zijn overwinning in stijl want Noppert besloot de wedstrijd met een keurige 112-finish om zich zo te plaatsen voor de tweede ronde. Morgen neemt de Nederlander het op tegen de Duitser Max Hopp.

Alle informatie over het WK Darts is te vinden in het toernooicenter.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Noppert na eenvoudige zege: Had iets meer tegenstand willen hebben

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken